in ,

Slik blir du kvitt magefettet

Mange har spist godt i jula, og kanskje hvis buksene strammer så har man kanskje spist litt godt før jul også. Det går an å ta grep og få bukt med magefettet.

Magefett består av subkutant og visceralt fett. Subkutant fett ligger i et lag rett under huden, mens visceralt fett ligger utenfor bukveggen og omgir organer som lever, nyrer og bukspyttkjertel.

Selv om visceralt fett vanligvis finnes i lavere mengder enn subkutant fett, utgjør det en risiko for potensielt alvorlige helseproblemer som diabetes og hypertensiv hjertesykdom.


Når det kommer til fett, har noen rett og slett metabolsk aktivitet enn andre – noe betyr at de faktisk reagerer bedre og raskere på trening.

Den eksklusive wellnessklinikken Amaris B. Clinic i Singapore har tips for å få bukt med magefettet:

1. Start med å se på hva du spiser

Reduser eller eliminer elementer som sukkerholdige drikker, inkludert juice, siden disse inneholder mye sukker.

– Drikk mer vann og lær å ta sunnere matvalg, råder ekspertene ved Amaris B. Clinic.

Et middelhavskosthold kan hjelpe ettersom det hovedsakelig består av enumettede fettsyrer som fisk, avokado, nøtter og frø. I tillegg kan det å spise gresk yoghurt også bidra til å redusere magefett.

Selv om gresk yoghurt har flere kalorier i en typisk porsjon, inneholder den færre karbohydrater og mindre sukker, men mer protein. Men som med alle dietter – moderasjon er nøkkelen.

2. Pass på næringsverdien

Når du skal magefettet til livs komplimenterer regelmessig trening et sunt kosthold.

Pass på næringsverdien i maten, og ikke bare overvåk kaloriinntaket: Vil du heller spise 4 nuggets som er 170 kalorier eller en tallerken med bakt laks og grønnsaker som er 296 kalorier?

3. Null stress

Stress og søvn har ikke bare innvirkning på din generelle velvære, men for mye stress og for lite søvn kan bidra til magefett – så husk å ta litt fri for å gå en tur eller gjøre noe avslappende. Pass også på å sove godt.

Forskning har vist en sammenheng mellom søvnmangel og negative metabolismeendringer.

4. Forsiktig med fettet

Fett er ikke bare dårlig. Det hjelper til med å absorbere vitamin A, D og E, da disse vitaminene er fettløselige – noe som betyr at de bare kan absorberes ved hjelp av fett.

For mye fett kan imidlertid føre til problemer og til og med kompliserte. Så det er alltid bedre å være oppmerksom på hva du spiser og hvor mye du spiser sammen med å sikre at du opprettholder en sunn, aktiv livsstil.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Seks steg for å få kontroll over økonomien

Pass på: Nå blir det krevende vinterføre