Hjem Helse Sliter du med tørre og slitne føtter? Sjekk ut dette geniale trikset

Sliter du med tørre og slitne føtter? Sjekk ut dette geniale trikset

Det er nok ingen overraskelse at føttene våre er svært viktige kroppsdeler, og følgelig også trenger stell og pleie for å fungere optimalt. Sunne føtter påvirker helsen på mer enn en måte, men likevel er det mange som forsømmer dem.

Men det er ikke sikkert at man behøver å spandere på seg dyre pedikyrbehandlinger, nei, man kan fint med helt enkle midler man finner hjemme i kjøkkenet gjøre mye på egenhånd.

Foto: Twitter/Monastery Spa&Suites

Sprukne hæler

Sprukne hæler, er for å si det som det er, noe dritt. Mest typisk er det at bakparten på hælen blir tørr og sprekker opp, men også langs fotbladene frem mot tærne kan huden bli tørr og sprekke opp.

Men hva er egentlig grunnen? Hvorfor begynner huden under hælen å sprekke så lett? 

– Sprukne hæler er aller mest vanlig om sommeren, rett og slett fordi vi da går mye barbeint og i sko med tynne såler, som ballerinasko. Dermed får vi lett hard hud. Hvis vi deretter går med sko med oppsving, slik som på en Birkenstock, vil kanten gjerne trykke rundt hælen, slik at det blir sprekker, sier fotterapeut Veronica Anseth til Plusstid.

Så hva kan man gjøre når man har problemer med sprukne hæler? I følge fotterapeuten må man fjerne det døde laget av hud før man smører føttene med fuktighet. Om du store sprekker under hælen er nok dette best å la en fotterapeut ta seg av.

Dette kan du gjøre hjemme

Livsstilblogger Tabitha blue har delt et tips om en metode du kan teste ut hjemme først.

Ikke misforstå, det å unne seg en full fotbehandling en gang i mellom er både sunt og ikke minst deilig, og så absolutt å anbefale. Men med disse to ingrediensene du sikkert har hjemme, kan du unne deg det lille ekstra oftere – og du kan gjøre det hjemme i din egen stue!

Alt du trenger er en liter med melk og cirka tre spiseskjeer med bakepulver.

Foto: Twitter/Lui

Hva slags melk er ikke så farlig, men jo fetere jo bedre.

Så varmer du opp melken så den blir varm. Nesten så varm at den koker, men ikke fullt så varm. Tøm så melken over i en balje med plass til føttene dine.

Foto: Youtube/Tabitha blue

Bland i bakepulveret og rør rundt til det løser seg opp. Vent til temperaturen blir lav nok til at du orker å ha føttene i baljen.

Foto: Twitter/Tasting Table

Deretter er det bare å sette føttene i melken og nyte den deilige følelsen de neste ti minuttene, eller inntil det blir for kaldt å sitte der.

Foto: Twitter

Når du er ferdig er det bare å skylle føttene godt i behagelig temperert vann og tørk dem grundig. Du merker nok ikke den helt store forskjellen første gangen, men gjentar du behandlingen flere ganger i uken vil du hurtig merke at føttene dine blir mykere.

Så i stedet for at føttene dine ser slik ut:

Foto: Twitter/DaisyDizzy

Så kan de komme til å se slik ut:

Foto: Twitter/Lubna

Og det nesten helt gratis!

Del gjerne dette knepet slik at andre også kan forkjæle seg selv en gang i blant med en deilig fotbehandling. I videoen nedenfor kan du høre Tabitha forklare hvordan man skal gå frem: 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com