mandag, oktober 26, 2020

Sliter du med stiv nakke? Da bør du prøve denne metoden!

Mest lest nå

Flere og flere mennesker sliter med stiv og vond nakke. 

I følge eksperter vil dette bli et mye større problem for den oppvoksende generasjon enn hva det har vært for tidligere generasjoner.

Dette begrunnes med at vi nå blir mer og mer stillesittende enn tidligere.


Kiropraktor ved Atlasklinikken, Håvard Tønnessen, har tidligere ropt varsku om problemstillingen. Til TV2 fortalte han:

– Jeg ser en stor økning i yngre mennesker med nakkeproblemer i periodene rundt eksamen. Dette er fordi det er en stor økning i statisk posisjonering. Den yngre generasjonen begynner å få samme problemer som de eldre som sitter hele dagen.

Svenske Lotta Dellve er professor i ergonomi. Hun deler den samme bekymringen og ser at flere og flere mennesker sliter med nakke og skuldre. Hun forteller:

– Dersom du anspenner nakke og skuldre lenge uten å hvile, risikerer du å utvikle kroniske muskelsmerter. Dette kan gi deg svimmelhet og hodepine.

Den mest utsatte gruppen er mennesker som har en stillesittende arbeidsform og de som er utsatt for mye stress både på jobb og hjemme.

Dersom du faller inn under denne kategorien så kan du prøve metoden nedenfor. Den tar deg ikke mer enn 90 sekunder å gjennomføre. Del den gjerne videre med noen som kan ha behov for å prøve dette ut!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter