Hjem Historier fra livet Svend må fikse tennene for 180.000 kroner – ber fremmede om hjelp

Svend må fikse tennene for 180.000 kroner – ber fremmede om hjelp

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I slutten av tjueårene fikk Svend Litsheim påvist refluks, en sykdom som produserer mye syre i halsen og gjør store skader på tennene.

– De siste ti årene har det begynt å falle ut flere og flere biter av tennene, og de siste årene har det vært helt ekstremt, forteller han til TV 2.

40-åringen har, helt siden sykdommen begynte å angripe tennene, prøvd å fikse tennene ved å ta ett tannproblem av gangen. Men skadene har blitt større og større.

Nå ser han ingen annen utvei enn å opprette en Spleis.

– Det er ydmykende. Jeg måtte krype til korset i ren desperasjon, sier han til tv-kanalen.

Det å trygle om penger fra fremmede beskriver han som «det laveste han kunne synke.»

– Alle pengene som blir samlet inn går til å få satt inn tenner der det mangler å fikse andre tenner som har knekt eller er hull i, sier han i Spleisen.

Etter et tannlegebesøk fikk Svend kostnadsoverslag fra tannlege på mail som er på 179.000 kroner uten refusjon fra helfo.

Foto: Spleis

– Jeg har fått innvilget 60 prosent dekning fra Helfo nå, men det er så omfattende inngrep som må til at jeg vil tro dette vil koste meg over 100.000 kroner å få fikset. Jeg er i fast jobb men lønnen strekker ikke til for å få fikset tennene, sier han.

I Spleisen forteller han videre at han de siste ti årene har vært hos tannlegen for å få slukket den verste tannpinen. Det har vært det han har hatt råd å gjøre.

– Sliter veldig på syken dette da jeg helst ikke vil smile med tennene lengre da det ikke ser ut inni munnen min, sier den fortvilte mannen.

Han har satt 60.000 kroner som mål for spleisen, og har hittil fått inn litt over 40.000 kroner.

Det er en rekke givere som gir uttrykk for at de fortviler på Svends vegne over at han ikke får dekket hele behandlingen.

– Lykke til med tannbehandling, ønsker deg et liv uten mer smerter og bekymring i fremtiden, er det en som sier.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com