Thorvald Stoltenberg sovnet stille inn etter kort tids sykeleie tidligere i dag. Det skal ha skjedd hjemme, med kun den nærmeste familien til stede. Det er familien som opplyser dette til NTB.

Stoltenberg, som ble 87 år gammel, var aktiv innen politikken helt frem til i fjor da han satt i bystyret i Oslo. Han var opprinnelig utdannet jurist, men vi kjenner ham best fra politikkens verden, hvor han var statsråd i flere regjeringer, forsvarsminister under Odvar Nordlis regjering i årene 1979 til 1981 og utenriksminister under Gro Harlem Bruntlands tid som statsminister i Norge.

Foto: Youtube

Dessuten utmerket han seg på høyt nivå som toppdiplomat og som FNs høykommissær for flyktninger. I tillegg til dette var han en engasjert samfunnsdebattant og skrev jevnlig i blant annet Dagbladet.

Thorvald var i mange år gift med Karin Stoltenberg og de fikk tre barn sammen. Camilla, Jens, og Nini Stoltenberg, hvorav de to siste har utmerket seg gjennom at Jens har gått i sin fars fotspor som politiker, mens Nini døde av hjertesvikt i forholdsvis ung alder.

De siste årene har Thorvald Stoltenberg dannet par med filmregissør Anja Breien.

Man kan vel trygt si en bauta i norsk politikk er gått bort, og vi ønsker med dette å hedre hans minne. Del gjerne for å vise du gjør det samme.

Hvil i fred Thorvald