Du visste kanskje at toalettet ditt er en bakteriebombe som må holdes rent. Men det holder ikke å vaske toalettet ofte. Vet du hva du må gjøre for å unngå at bakteriene som er nedi der sprer seg til for eksempel tannbørster og håndklær?

Etter å ha lest dette vil du mest sannsynlig alltid lukke dolokket etter deg når du har gjort ditt fornødne.

I følge hygienefirmaet Initial finnes det hundretusen millioner bakterier i ett gram avføring,  og på grunn av det fuktige miljøet som er i toalettet ditt kan disse bakteriene faktisk overleve i ukevis.

Eksperter har beregnet at rundt en million bakterier frigjøres når du trekker i snoren. Det som er synd og som du kanskje ikke visste, er at bakteriene ikke blir værende i toalettet dersom dolokket står åpnet. Nei, da kan de kan faktisk spre seg hele seks meter fra toalettet ifølge Doktor Charles Gerba sitt kjente studie som ble publisert i 1975.

Pixabay

Hvor tror du at bakteriene havner?

Bakteriene kan havne på håndkle, tannbørsten og andre ting som du har på badet ditt.  En nyere studie fra 2012 som ble publisert i Journal of Hospital Infection viser også til dette fenomenet.

Ekkelt å tenke på? Vel, neste gang du går på toalettet så husker du nok å legge lokket på FØR du trekker i snoren. På den måten unngår du at toalettet «nyser» ut bakterier rundt om på badet ditt.

LES OGSÅ
Brannspeaker Remi André fikk hjerteinfarkt - 6 advarsler kroppen kan gi deg

Del informasjonen videre med de du kjenner – det er nok mange som ikke er klar over dette!