torsdag, oktober 1, 2020

Trekker du i snoren uten å lukke dolokket først? Da kan toalettet «nyse» bakterier på tannkosten din

Mest lest nå

Mannen vil skilles fra konen – Men uante omstendigheter kan lære oss alle noe om ekteskap

Jeg kom hjem om kvelden, min kone hadde servert middag. Jeg tok henne i hånden og sa: "Jeg har noe jeg må si deg". Hun satte seg bare ned og spiste stille. Jeg observerte smerten i øynene hennes.

Om du ikke har tid, hvorfor får du da barn? Jeg er lei det evinnelige maset om egentid

Nylig fikk jeg en epost fra barnehagen. Det var på tide å fylle ut sommerskjemaet. I eposten henviste barnehagen til Barnekonvensjonens artikkel 31 hvor...

Du visste kanskje at toalettet ditt er en bakteriebombe som må holdes rent. Men det holder ikke å vaske toalettet ofte. Vet du hva du må gjøre for å unngå at bakteriene som er nedi der sprer seg til for eksempel tannbørster og håndklær?

Etter å ha lest dette vil du mest sannsynlig alltid lukke dolokket etter deg når du har gjort ditt fornødne.

I følge hygienefirmaet Initial finnes det hundretusen millioner bakterier i ett gram avføring,  og på grunn av det fuktige miljøet som er i toalettet ditt kan disse bakteriene faktisk overleve i ukevis.

Eksperter har beregnet at rundt en million bakterier frigjøres når du trekker i snoren. Det som er synd og som du kanskje ikke visste, er at bakteriene ikke blir værende i toalettet dersom dolokket står åpnet. Nei, da kan de kan faktisk spre seg hele seks meter fra toalettet ifølge Doktor Charles Gerba sitt kjente studie som ble publisert i 1975.


Pixabay

Hvor tror du at bakteriene havner?

Bakteriene kan havne på håndkle, tannbørsten og andre ting som du har på badet ditt.  En nyere studie fra 2012 som ble publisert i Journal of Hospital Infection viser også til dette fenomenet.

Ekkelt å tenke på? Vel, neste gang du går på toalettet så husker du nok å legge lokket på FØR du trekker i snoren. På den måten unngår du at toalettet «nyser» ut bakterier rundt om på badet ditt.

Del informasjonen videre med de du kjenner – det er nok mange som ikke er klar over dette!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter