in

Ung selger samlet inn 1,85 millioner for at den eldre butikkekspeditøren skal kunne pensjonere seg

Skjermdump: TikTok

Devan Bonagura jobbet som selger. Ved en av Walmart-butikkene han besøkte hver uke for å selge mobiltelefoner til butikken, så han en eldre kvinne som, selv om hun var langt over pensjonsalder, jobbet og slet hver dag.

Devan Bonagura så den eldre kvinnen jobbe på WalMart, til tross for at hun var sliten og langt over pensjonstilværelse.

Mens de fleste nok ville nøye seg med noen medfølende tanker, syntes Devan Bonagura det var for ille at den eldre kvinnen som jobbet på WalMart ikke hadde økonomiske muligheter til å pensjonere seg.


Gutten som står bak TikTok-kontoen @dbon973_ lastet opp et 15-sekunders klipp av Nola.

Her ser vi en eldre kvinne som sitter i pauserommet iført Walmart-uniform. Hun stirrer ned i fanget sitt. Videobeskrivelsen lyder kort og godt «Livet burde ikke være så vanskelig….».

Over 30 millioner mennesker har sett videoen som fikk 4,6 millioner likerklikk.

Mange av seerene ble rørt av videoen, og en av dem satte Devan på ideen om å opprette en GoFundMe-side for Nola, slik at de alle kunne bidra.

Devan syntes åpenbart forslaget var en fin ide, og opprettet innsamlingsaksjonen med tittelen «La oss hjelpe Nola med å pensjonere seg». Målet for innsamlingen var 10.000 dollar, noe som tilsvarer rundt 100.000 kroner.

I beskrivelsen står det ifølge UpWorthy som også har omtalt saken at «Nola jobber på Walmart, og det sier nok. La oss alle gå sammen og hjelpe».

Underveis var det flere som sa de håpet at pengene gikk til Nola men påpekte at Devan like gjerne kunne utnytte hennes situasjon til personlig vinning.

Devan la dermed ut nok en video der han understreker at «Nola kommer til å få hver eneste dollar som blir donert».

Skeptikere som fryktet at Devan ikke hadde gode hensikter var imidlertid ikke den eneste utfordringen den unge mannen møtte i sitt forsøk på å gjøre en god gjerning. Han forteller at også Walmart hadde tatt kontakt med ham angående den populære TikTok-viralusen og bedt om at han sluttet med det, tok ned GoFundMe-siden og ga pengene tilbake til giverne.

Walmart truet til og med Devan med politianmeldelse. «Så jeg sa til dem: Gjør det dere må gjøre, for jeg skal få levert disse pengene til denne kvinnen på en eller annen måte», sier Devan som nektet å gi opp å forandre Nolas liv til det bedre.

@dbon973_

Just to clarify. I know I’ve said it a few times already but just wanted to say it again ❤️ #blowthisup #fypシ #gofundme #nola #dbon #viralmoment #blowitup

♬ original sound – DBON

Samtidig hadde innsamlingen slått målet om 10.000 dollar. Det var 110.000 dollar der til Nola da Devan fikk i stand et møte med Nolas datter og Nola selv. Også dette er dokumentert i en TikTok-video.

Her sier Devan til Nola at «De har tydeligvis sett at du er en veldig hardtarbeidende kvinne».

Han forteller også at de hadde 110.000 dollar til henne fra GoFundMe-kampanjen.

Nola virker overveldet, men fortalte at hun fortsatt har mye gjeld på huset.

«Jeg vil gjerne ta imot dette, men må fortsatt jobbe til jeg får betalt ned de siste 60.000 på huslånet», sier hun til Devan.

Nola forteller den unge mannen at det er fordi hun har huslån hun fortsatt må jobbe.

Etter denne videoen ble publisert gikk det ikke lenge før det var donert nok penger via GoFundMe til å både betale ned boliglånet og la Nola nyte pensjonstilværelsen. Nola selv er nå satt som administrator for kampanjen som er avsluttet.

I videoen kan man også se midlene bli overført til Nola.

Totalt ble det samlet inn 186.000 dollar. Det tilsvarer 1,85 millioner kroner.

Den siste Nola-videoen Devon har lagt ut på kontoen sin viser at de har fått inn nok penger til å betale ned Nolas boliglån – og den hardtarbeidende kvinnen som endelig er klar til å gå av med pensjon takker Devan og alle som har bidratt til å gjøre dette mulig for henne.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

12 ting du kanskje ikke visste om advent

Pensjonstilværelsen var ikke noe for Barbro: 80 år gammel jobber hun fortsatt på sykehjemmet