fredag, januar 24, 2020
Historier fra livet 17-åringen døde i en trafikkulykke - reddet seks liv...

17-åringen døde i en trafikkulykke – reddet seks liv med organdonasjon

-

Da 17 år gamle Natascha Arrild fra Danmark døde i en trafikkulykke søndag, måtte foreldrene ta stilling til organdonasjon. Deres valg reddet livet til seks personer.

«10. mars 2019 vil for alltid være den verste dagen i vårt liv! Dette er nok den aller vanskeligste beskjeden vi noen sinne kommer til å skrive.»

Slik starter Facebook-innlegget som Nataschas foreldre har skrevet på datterens Facebook-side.

Foto: Facebook

«Lørdag natt var vår kjære datter Natascha med i en trafikkulykke i Lellinge. Klokken 1 banket politiet på og vi ble kjørt til sykehuset i full fart. Det er snakk om en ulykke der hun var passasjer – med alt for høy fart, og påkjørsel av flere trær.

Måtte ta stilling til organdonasjon

Videre står det at Natascha ble kastet ut av bilen og var bevisstløs med det samme. Hun ble fløyet med helikopter til sykehuset, der legene kjempet for livet hennes i flere timer.

«Dessverre var skadene på kraniet hennes så omfattende at hennes liv ikke stod til å redde. Legene, som gjorde alt som stod i deres makt, måtte i dag klokka 12:11 erklære henne hjernedød og vi har tatt stilling til organdonasjon», skriver foreldrene videre.

Foto: Facebook

Reddet seks mennesker

«I kveld klokka 21 reddet hun seks mennesker som uten et nytt organ ikke hadde overlevd – hun drar herfra som den stjernen hun er – og vår ekte heltinne.

Natascha er død – hun ble kun 17 somrer.

Sov søtt kjære, lille engel! Du vil for alltid være elsket og veldig, veldig savnet.»

Foto: Facebook

Oppfordrer folk til å dele innlegget

Foreldrene skriver videre at de har gjort innlegget offentlig, slik at folk kan dele det, og kanskje redde noen i trafikken.  

«Med en oppfordring om at dere må tenke dere om, unge mennesker! Bruk bilbelte, kjør sikkert, ta avstand fra hensynsløs kjøring og ikke minst manglende respekt for hverandre og hverandres liv!

Del gjerne innlegget, så ikke Nataschas død er helt forgjeves.»

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...