søndag, desember 8, 2019
Historier fra livet 17-åringen døde i en trafikkulykke - reddet seks liv...

17-åringen døde i en trafikkulykke – reddet seks liv med organdonasjon

-

Da 17 år gamle Natascha Arrild fra Danmark døde i en trafikkulykke søndag, måtte foreldrene ta stilling til organdonasjon. Deres valg reddet livet til seks personer.

«10. mars 2019 vil for alltid være den verste dagen i vårt liv! Dette er nok den aller vanskeligste beskjeden vi noen sinne kommer til å skrive.»

Slik starter Facebook-innlegget som Nataschas foreldre har skrevet på datterens Facebook-side.

Foto: Facebook

«Lørdag natt var vår kjære datter Natascha med i en trafikkulykke i Lellinge. Klokken 1 banket politiet på og vi ble kjørt til sykehuset i full fart. Det er snakk om en ulykke der hun var passasjer – med alt for høy fart, og påkjørsel av flere trær.

Måtte ta stilling til organdonasjon

Videre står det at Natascha ble kastet ut av bilen og var bevisstløs med det samme. Hun ble fløyet med helikopter til sykehuset, der legene kjempet for livet hennes i flere timer.

«Dessverre var skadene på kraniet hennes så omfattende at hennes liv ikke stod til å redde. Legene, som gjorde alt som stod i deres makt, måtte i dag klokka 12:11 erklære henne hjernedød og vi har tatt stilling til organdonasjon», skriver foreldrene videre.

Foto: Facebook

Reddet seks mennesker

«I kveld klokka 21 reddet hun seks mennesker som uten et nytt organ ikke hadde overlevd – hun drar herfra som den stjernen hun er – og vår ekte heltinne.

Natascha er død – hun ble kun 17 somrer.

Sov søtt kjære, lille engel! Du vil for alltid være elsket og veldig, veldig savnet.»

Foto: Facebook

Oppfordrer folk til å dele innlegget

Foreldrene skriver videre at de har gjort innlegget offentlig, slik at folk kan dele det, og kanskje redde noen i trafikken.  

«Med en oppfordring om at dere må tenke dere om, unge mennesker! Bruk bilbelte, kjør sikkert, ta avstand fra hensynsløs kjøring og ikke minst manglende respekt for hverandre og hverandres liv!

Del gjerne innlegget, så ikke Nataschas død er helt forgjeves.»

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Brøytebilsjåfør advarer foreldre: – Dette er livsfarlig!

Terje Nilsen fra Tromsø har vært brøytebilsjåfør i over 20 år. Han har flere ganger kommet over snøhuler som barn har gravd i snøfonnene...

Dyrlegen stod klar med sprøyten som skulle avlive valpen. Da kom sjefen løpende inn og ropte: Stopp!

Lille Starfish ble funnet utendørs i San Francisco da hun bare var en liten valp. Hun klarte ikke å stå på beina sine. I...

Sykehuset fakturerte 40 dollar for hudkontakt mellom moren og babyen etter fødselen

Ryan Grassley hadde nettopp blitt pappa. Babyen hadde blitt forløst gjennom keisersnitt. Alt gikk fint, mor og barn hadde det bra. Men da han...