Forsiden Historier fra livet 17-åringen døde i en trafikkulykke - reddet seks liv med organdonasjon

17-åringen døde i en trafikkulykke – reddet seks liv med organdonasjon

Da 17 år gamle Natascha Arrild fra Danmark døde i en trafikkulykke søndag, måtte foreldrene ta stilling til organdonasjon. Deres valg reddet livet til seks personer.

«10. mars 2019 vil for alltid være den verste dagen i vårt liv! Dette er nok den aller vanskeligste beskjeden vi noen sinne kommer til å skrive.»

Slik starter Facebook-innlegget som Nataschas foreldre har skrevet på datterens Facebook-side.

Foto: Facebook
Reklame

«Lørdag natt var vår kjære datter Natascha med i en trafikkulykke i Lellinge. Klokken 1 banket politiet på og vi ble kjørt til sykehuset i full fart. Det er snakk om en ulykke der hun var passasjer – med alt for høy fart, og påkjørsel av flere trær.

Måtte ta stilling til organdonasjon

Videre står det at Natascha ble kastet ut av bilen og var bevisstløs med det samme. Hun ble fløyet med helikopter til sykehuset, der legene kjempet for livet hennes i flere timer.

«Dessverre var skadene på kraniet hennes så omfattende at hennes liv ikke stod til å redde. Legene, som gjorde alt som stod i deres makt, måtte i dag klokka 12:11 erklære henne hjernedød og vi har tatt stilling til organdonasjon», skriver foreldrene videre.

Foto: Facebook

Reddet seks mennesker

«I kveld klokka 21 reddet hun seks mennesker som uten et nytt organ ikke hadde overlevd – hun drar herfra som den stjernen hun er – og vår ekte heltinne.

LES OGSÅ
Legen ville ikke høre på moren og hennes 6 år gamle jente - kort tid etter sovner hun inn

Natascha er død – hun ble kun 17 somrer.

Sov søtt kjære, lille engel! Du vil for alltid være elsket og veldig, veldig savnet.»

Foto: Facebook

Oppfordrer folk til å dele innlegget

Foreldrene skriver videre at de har gjort innlegget offentlig, slik at folk kan dele det, og kanskje redde noen i trafikken.  

«Med en oppfordring om at dere må tenke dere om, unge mennesker! Bruk bilbelte, kjør sikkert, ta avstand fra hensynsløs kjøring og ikke minst manglende respekt for hverandre og hverandres liv!

Del gjerne innlegget, så ikke Nataschas død er helt forgjeves.»

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT