Hjem Helse 5 tips til hvordan du effektivt kan fjerne inngrodde hår

5 tips til hvordan du effektivt kan fjerne inngrodde hår

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Noen ganger blir hår forvirret om hvilken vei som er opp. Toppen av hårstrået bestemmer seg for å snu rundt og gro tilbake inn i huden, lager et sår og infiserer området. Typisk sett trenger ikke inngrodde hår medisinsk oppmerksomhet, men de kan være veldig ukomfortable.

Du kan ta hånd om de inngrodde hårene enkelt hjemme hvis du vet hva du skal gjøre. Noen av gjenstandene du trenger finner du på kjøkkenet. Sjekk ut disse 5 enkle måtene som Remedy Daily anbefaler for å bli kvitt de inngrodde hårene på.

1. Varm kompress

inngrodde hår

Et varmt kompress kan myke opp vevet rundt betennelsen.

En fantastisk måte å få det inngrodde håret til overflaten av huden er ifølge Medlicker.com med varm kompress. Bruk et mykt håndkle og varm det med et strykejern eller skyll det i varmt vann. Press håndkle mot huden i intervaller på 10 minutter – tre til fire ganger om dagen.

2. Skrubbing

En annen måte å hjelpe de inngrodde hårene opp fra huden er ifølge Medical News Today gjennom skrubbing. Coconut Mama lager en kroppsskrubb av 2 dl filterkaffe, 2 dl sukker, 1 dl kokkonøtt-olje, 1 spiseskje kanel og en spiseskje vanilje-ekstrakt. Smelt kokkonøtt-oljen i en stekepanne og la det kjøle ned til det nesten er stivnet. Tilsett resten av ingrediensene og miks godt.

3. Tea tree olje

Tea tree olje fungerer som et antiseptisk middel og kan hjelpe med fjerning av inngrodde hår. Home Remedy Hacks kombinerer en spiseskje olivenolje og tre spiseskjeer med tea tree olje. Masser litt av miksen på det aktuelle området og la det være i 10 til 15 minutter før du vasker det bort. Gjenta denne prosessen tre ganger om dagen til de inngrodde hårene er borte.

4. Pinsett

inngrodde hår

Inngrodde hår er stort sett ikke farlig, men kan være svært ubehagelig.

Medlicker.com sier at å plukke inngrodde hår er den beste løsningen og hendene dine er stødige nok for jobben. Først må du passe på at området som skal plukkes er rent. Bruk en varm kompress for å dra hårene til overflaten, så plukk hårene. Pass på at du får med deg hårsekken.

5. Svart te

Om denne metoden virker er ille må du dømme selv, men teorien gir mening. Top 10 Home Remedies anbefaler å bruke svarte teposer fordi de inneholder tannin som har anti-inflammatorisk og antibakterielle egenskaper. Våt teposen og gni den på området i to til tre minutter. Repeter to ganger daglig til hårene er borte.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com