Hjem Historier fra livet Bestemor legger ut barbiebilder på nettet – ser du hvorfor så mange elsker bildene?

Bestemor legger ut barbiebilder på nettet – ser du hvorfor så mange elsker bildene?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Eks-modellen Tonya Ruiz står bak bloggen og Instagram-kontoen «Grandma gets Real». Her tar hun et oppgjør med urealistiske idealer – samtidig som hun har beholdt kjærligheten til Barbie.

Ruiz har bygget en miniatyrmodell av livet sitt, og legger ut bilder fra hverdagslivet til Bestemor Barbie på bloggen sin. På «Grandma Gets Real» opptrer Barbie i realistiske situasjoner. Og hun er ikke nødvendigvis ung og glamorøs.

Men hun har ikke alltid hatt dette synet på Barbie. Som barn lot hun seg forføre av den glamorøse versjonen som var langt fra det livet de fleste av oss kjenner.

– Som barn hadde jeg en Barbie som kunne snakke hvis du trykket bakpå nakken hennes. Hun sa «Jeg elsker å være fotomodell», og jeg syntes det var så kult at jeg ville bil modell. Drømmen min ble virkelighet, forteller hun til Yahoo Life som er en av mange medier som har blitt begeistret for Ruiz’ blogg og instagram-innlegg.

Tonya Ruiz som ung modell – faksimile: YouTube

Som syltynn modell fikk Ruiz høre hun veide for mye. Hun var tenåring og alene i Europa. Livet satte henne i situasjoner som ikke alltid var av det hyggelige slaget. Og sakte men sikkert var det utseendet hennes som styrte selvbildet hennes.

– Det var et alt for hardt liv for en tenåringsjente, sier hun om modelltiden, der hun blant annet gjorde reklamer for Christian Dior.

Ruiz forteller at hun på et punkt var så langt nede at hun bestemte seg for at modell-livet ikke var noe for henne, og satte seg på flyet hjem igjen til California. Da var hun så deprimert at hun var klar for å si farvel til både familien sin og livet.

Heldigvis ringte en venn og ville ha henne med på konsert. Ruiz likte konserter og tenkte hun kunne utsette selvmordet litt til, og ble med. Det viste seg å være en kristen konsert, og ikke en rockekonsert. Den kvelden tok livet hennes en helomvending og Ruiz valgte å omfavne livet. Det virkelige livet.

Det var ikke Barbiedukker hjemme hos Tonya Ruiz da hun selv fikk barn. Faksimile: YouTube

Da hun selv ble mor var hun bevisst på hvilke leker de skulle ha i hus. Det var viktig for henne at barna ikke barna skulle tro at verdien deres var basert på hvordan de så ut.

Selv om barna til Ruiz lekte med andre dukker har hun imidlertid selv beholdt en viss interesse for Barbie, i smug. Og da barnebarna oppdaget eskene var de ikke sene om å spørre om de kunne få lov å leke med dukkene.

I en av eskene fant de en Bestemor-Barbie. Barnebarna trodde Mattel hadde laget en dukke av bestemoren.

Familien som Barbie-dukker. Faksimile: Youtube

De bestemte seg for å finne dukker som lignet på andre i familien. Nå er det et helt annet utvalg av dukker enn det var da Ruiz var ung. De fant ikke bare en Ken som lignet ektefellen – de fant også dukker som lignet barna og alle barnebarna.

– Så våre Barbier handler ikke om mote og fotoshoots. Det handler om det livet folk lever, sier hun og legger til at Barbie giftet seg, fikk barn, tar oppvasken – og kanskje hun til og med kjører Honda istedenfor en rosa Corvette…

Nylig laget hun også et blogg-innlegg med en serie karantene-Barbier som har tatt nettet med storm.  Her finner vi hjemme Spa-Barbie, Zoom Ken, en serieslukernde sofa gris-Barbie og mange flere folk kanskje kjenner seg litt mer igjen i enn fotomodellen i den rosa Corvetten.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com