Hjem Kjendisnytt Buckingham Palace bekrefter: Trer tilbake for godt

Buckingham Palace bekrefter: Trer tilbake for godt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hertugparet trer tilbake fra arbeidet i den britiske kongefamilien på permanent basis.

I en uttalelse fra Buckingham Palace sier Det britiske kongehuset at hertugen og hertuginnen av Sussex, Prins Harry og hertuginne Meghan, har bekreftet til at de trer tilbake fra kongelige plikter for godt.

I uttalelsen står det at Dronningen, etter samtaler med Harry, har besluttet at når de avslutter arbeidet som følger med en rolle i kongefamilien, også må tre ut av det ansvaret og de pliktene som følger med et liv i offentlig tjeneste.

harry og meghan
Harry og Meghan

De militære utnevnelsene og de kongelige beskytteroppgavene som hertugen og hertuginnen har i dag vil derfor bli returnert til Dronningen før det blir fordelt blant arbeidende medlemmer av kongefamilien.

– Mens vi alle er lei oss for denne beslutningen, vil hertugen og hertuginnen forbli kjære familiemedlemmer, står det i uttalelsen.

Hertuginne Meghan og prins Harry har ifølge Se & Hør også kommet med en uttalelse på bakgrunn av avgjørelsen.

I uttalelsen kommer det blant annet frem at hertugparet har tilbudt sin støtte til organisasjonene de tidligere har representert, uavhengig av sin offisielle rolle.

Det var i fjor vinter at uttalelsen fra prins Harry og hertuginne Meghan slo ned som en bombe: de to ville trekke seg tilbake og ta pause fra kongelige plikter.

I etterkant har paret tegnet lukrative kontrakter med Netflix og Spotify.

Ifølge Se & Hør er det planlagt et intervju med Oprah Winfrey i mars. OWN, som er Oprahs egen mediekanal, opplyste ifølge Se & Hør tidligere denne uken at «Winfrey vil snakke med Meghan, hertuginnen av Sussex, i et omfattende intervju om alt fra å bli kongelig, ekteskap, morskap, filantropisk arbeid til hvordan hun håndterer livet under intenst offentlig press». 

Relatert:

Prins Harry og hertuginne Meghan venter sitt andre barn
Hello: Den egentlige grunnen til at Harry og Meghan flyttet til USA
Prins Harry og hertuginne Meghan forlater sosiale medier

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com