mandag, november 23, 2020

De sykehusansattes protest mot statsministeren har fått sterke reaksjoner

Mest lest nå

Flere millioner har sett den blide bussjåføren fra Bergen

Bussjåfør Rob «NorwayRob» Scott er verdensstjerne på videoappen TikTok. Med millioner av visninger på videoene sine, er Rob kanskje en...

Sykehusansatte i Belgia utførte en stille protest da landets statsminister besøkte et sykehus i Brussel denne helgen.

I protesten snudde de ansatte bokstavelig talt ryggen til statsminister Sophie Wilmes da hun ankom sykehuset med en konvoi av biler.

Både medisinsk personell og andre som jobber ved sykehuset hadde stilt seg opp langs veien og snudde ryggen til Wilmes da hun passerte.


Regjeringen i Belgia har mottatt kraftig kritikk for måten de har håndtert koronapandemien. Ifølge Euro News er Belgia det landet som har flest dødsfall i forhold til innbyggere.

Over 9000 mennesker har mistet livet i landet som totalt har rundt 11,5 millioner innbyggere.

Kritikk og ros

Mens mange roser de sykehusansatte for å vise sin misnøye med hvordan regjeringen har håndtert pandemien, er det også mange som kritiserer protesten.

Belgias innenriksminister, Marie-Christine Marghem, er en av dem som reagerer kraftig.

– Noen av de ansatte ønsket tydeligvis å ødelegge sympatien og beundringen fra de siste månedene med latterlige handlinger, som barn som ikke får alt de vil ha, skal Marghem ha skrevet i et innlegg på Facebook som hun siden slettet. Det skriver the Brussels Times.

Stasminister Wilmes holdt en pressekonferanse etter sykehusbesøket. Hun var opptatt av at protesten viser at det må jobbes med dialog mellom landets regjering og helsesektor.

Nedenfor kan du se den stille protesten til de ansatte ved sykehuset.

LES OGSÅ: Fire medlemmer av familien har dødd som følge av coronaviruset

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter