lørdag, juni 6, 2020

Ektemannen fra Fredrikstad må kjøre åtte mil for å besøke kona på sykehjem

Mest lest nå

Simon Cowell etter ekstremforvanlingen: slik gjorde jeg det

Den populære talentdommeren Simon Cowell er mest kjent for sine knallharde tilbakemeldinger til unge håpefulle talenter som melder seg på forskjellige...

Da kona trengte sykehjemsplass, ble hun tildelt en plass åtte mil unna hjemmet sitt, og dermed også ektemannen. Nå fortviler mannen hennes over at han må kjøre en time hver vei for å besøke kona som han har levd sammen med i nesten 70 år.

«Jeg synes det er helt uakseptabelt at jeg i en alder av nesten 90 år må kjøre henimot åtte mil i mørke og regn for å se kona mi, som jeg har delt livet med i nesten 70 år. Var det slik eldreomsorgen skulle bli? Nei, dette er en situasjon jeg nesten vil kalle uutholdelig#, sier ektemannen til Demokraten ifølge Dagsavisen.

Han ønsker ikke å stille med navn og bilde.


«Det vil bare bli enda en belastning. Og det har jeg ikke ork og krefter til nå», sier han.

Hadde ikke en eneste plass å tilby

Etter et 18 dager langt opphold på sykehuset, trengte den 86 år gamle kvinnen fra Fredrikstad en sykehjemsplass. Men Fredrikstad hadde ikke en eneste plass å tilby. Dermed ble kvinnen sendt til omsorgssenteret Iddebo utenfor Tistedal i Halden.

På spørsmål om hva ektemannen tenker om å kjøre en time hver vei hver dag for å besøke henne, sier han:

LES OGSÅ: På dette gamlehjemmet får beboerne treretters middag og vin til maten!

«Ja, hva skal jeg tenke? Jeg har jo ikke noe annet valg enn å forsøke å komme meg bortover hver dag. Jeg har riktig nok to døtre som hjelper meg. Og takk for det. Men så langt har jeg reist seks ganger alene til Tistedal», sier han.

gamle hender
Nå fortviler mannen hennes over at han må kjøre en time hver vei for å besøke kona som han har levd sammen med i nesten 70 år. Illustrasjonsfoto fra Canva

«Det er noe riv ruskende galt»

Den ene av ekteparets døtre forteller at hun føler en håpløshet hun synes det er vanskelig å beskrive med ord.

«De som styrer byen vår er mer opptatt av Tall Ships Races og Røkke-tårnet enn av det som virkelig betyr noe når du er blitt så syk og gammel at du ikke kan klare deg selv. Vet egentlig politikerne hva de gjør når de må be andre kommuner flere mil unna om å ordne opp for seg? Og hva med de pårørende? Skal man forvente at folk som drar seg mot 90 og 100 år skal måtte reise rundt, slik vår far nå er dømt til å gjøre? Det er noe riv ruskende galt når sykehjemmene i Onsøy og i Borge rives og legges ned, samtidig som de eldre henvises til Tistedal», sier hun.

Ordføreren syns det er beklagelig

Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) sier han ikke kjenner til denne konkrete saken, men at han syns det er beklagelig.

«Det er selvsagt beklagelig. Vi skal jo til enhver tid ha god nok kapasitet selv. Men så kan det være topper vi ikke klarer å ta av selv. Men jeg tenker jo også at det er bedre å få en plass i Halden kommune enn ikke å få noen plass i det hele tatt», sier han.

LES OGSÅ: Ada (98) flyttet inn på gamlehjemmet for å være nær sin 80 år gamle sønn

129,805FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter