in ,

Gaute Ormåsen prøver ny behandlingsmetode som gir håp for tinnitus-pasienter

Gaute Ormåsen
Foto: Skjermdump Instagram

I studien opplevde over 80 prosent av deltakerne at de ble bedre etter en ny tinnitus-behandling.

Når du har tinnitus opplever du å høre lyd som ikke kommer fra en lydkilde rundt deg. Helse Norge skriver at det er svært vanlig å oppleve tinnitus. For de fleste varer det heldigvis kort og er lite sjenerende, men noen blir så plaget av tinnitus at det reduserer livskvaliteten vesentlig.

Den nye behandlingen der 8 av 10 pasienter opplevde en bedring, er nå er tilgjengelig i Norge. Behandlingen foregår ved hjelp av et apparat som kalles Lenire. Enn så lenge tilbys den kun på det private kompetansesenteret HØR, skriver VG.


– Det som er nytt med Lenire, er at det er en behandling som er forsket frem. Det er store, kliniske studier som har bidratt til at dette nå tilbys. Det er veldig, veldig spennende for oss som jobber innenfor feltet, sier daglig leder i HØR, Janne Hallset Mykkelbost, til avisa.

nettsidene til klinikken opplyses det at HØR har spesialisert seg på utredning og behandling av tinnitus, og har et stort tverrfaglig team i Oslo med spisskompetanse og erfaring innenfor tinnitus og nedsatt lydtoleranse.

Den nye behandlingen kan hjelpe mange med tinnitus. Foto: canva

Sosialnytt har blant annet tidligere omtalt skilegenden Anette Bøe, som er en av mange som har opplevd sterke tinnitus-plager.

Med den nye behandlingen hos HØR, kombineres milde elektriske impulser mot tungen, sammen med individuelt tilpasset lyd fra et par øreklokker. VG skriver at behandlingen gjøres hjemme over tolv uker, ved hjelp av Lenire-apparatet, og med jevnlig oppfølging fra kvalifisert audiograf.

Siden det er en privat klinikk som tilbyr behandlingen, må hele beløpet på 34.000 kroner betales av pasienten selv.

Gaute Ormåsen som lenge har slitt med tinnitus skal igang med behandlingen i sommer.

– For tyve år siden, da dette startet for meg, var det veldig lite hjelp å få. Når ingenting faktisk hjelper, er du et lett offer for dem som vil lure deg til å prøve alt mulig. Og jeg prøvde alt, forskjellige dietter, alle mulige behandlingsformer uten noen dokumentert effekt, forteller han til VG.

Han legger til at han håper øresusen skal bli borte.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Michella fikk både tvillinger og trillinger på tre år – 27 bleieskift om dagen

familieferie

Stor etterspørsel etter sommer-tilbud – må si nei til hudrevis av håpefulle familier som ønsker ferie