lørdag, januar 16, 2021

Gladmelding: Kreftsyke Gustav (3) er frisk fra korona

Mest lest nå

Svenske Gustav fikk diagnosen akutt lymfatisk leukemi (ALL) i fjor høst. I oktober startet han på en toårig behandling som innebar at immunsystemet hans i perioder er kraftig svekket. Så ble Gustav smittet av korona.

Gustavs mamma, Jessica Sletteberg Loveryd var den første i familien som fikk forkjølelsessymptomer. Etter kort tid, fikk hele familien milde forkjølelsessymptomer.

Da Gustav hadde vært forkjølet i en uke, ble han testet for koronaviruset. Testen var positiv.


– Legene var mest redde for at lungene skulle bli påvirket. Derfor har vi vært hjemme hele tida, og lekt utendørs der vi bor ute på landet, sier Gustavs pappa Daniel Sletteberg Loveryd til Dagbladet.

Han legger til at Gustav var snørrete de to første ukene, men at han ikke har hatt noe feber.

Foto: privat

Negativt svar

Etter noen uker ble Gustav igjen testet for korona. Det var Daniel som var med sønnen på sykehuset da de fikk prøvesvaret. Daniel forteller at legen kom inn med munnbind på. Da var han helt sikker på at svaret skulle være positivt. Men legen forklarte at det hadde blitt en rutine å ha på seg smittevernutstyret, og at Gustavs prøve var negativ.

– Det føltes fantastisk! Jeg ble overlykkelig. Da kunne vi slappe av og vite at koronaen er borte, så vi kan fokusere på leukemien, sier Daniel.

Foto: privat

Gradvis bedre

Nå har Gustavs symptomer gradvis blitt bedre. Han hoster bare når han har vært aktiv.

– Han har fått tilbake lukt og smak, og har begynt å spise skikkelig igjen. Så han er mye gladere og piggere, springer rundt og er aktiv, sier Daniel og legger til:

– Det som har vært mest dramatisk for Gustav i denne perioden, er at han har kastet opp sonden sin seks ganger på to uker. Det har vært veldig anstrengende for han og hele familien å måtte dra til sykehuset så mange ganger.

Foto: privat

Det er så deilig å lese slike solskinnshistorier i en tid som dette – se på det herlige smilet til Gustav da! Del gjerne videre for å spre litt positivitet i dag!

LES OGSÅ: Gabriel (3) måtte avlyse Frost-bursdagen. Da fikk han video fra norske Elsa

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter