lørdag, juli 11, 2020

Gutten kollapset etter å ha snurret på husken. Nå vil mammaen advare andre foreldre

Mest lest nå

Den unge gutten ble kjørt rett til legevakten etter å ha snurret fort og lenge på en huske på lekeplassen. Skadene han fikk, er de samme som små barn får hvis de blir ristet av foreldrene – «shaken baby syndrom».

Nå har moren, Rebecca Jordan, delt et innlegg på Facebook der hun forteller om den skumle opplevelsen, og samtidig advarer andre foreldre.

«Bare så at foreldre er klar over hva som kan skje når barna husker altfor fort, og for lenge i en huske med hodet hengende bakover», skrev moren på Facebook.


Foto: Rebecca Jordan/Facebook

Gutten kollapset

«Da han snurret raskere og raskere med hodet, førte sentrifugalkraften/trykket til at blodet rushet til toppen av hodet og ga blåmerker (Hvilket så ut som at hodet hans hadde blitt spraymalt eller brent.) Pluss at blodkar i øynene og i øyelokkene brast fra det ekstreme trykket», skriver hun videre.

Barna stoppet husken, og da gutten gikk av, kollapset han. Det er mulig at han besvimte i noen minutter.

«Flere barn kom inn med han for å fortelle hva som hadde skjedd. Han fortalte at han hadde problemer med å puste og at «hjernen gjorde vondt», skriver Rebecca.

Foto: Rebecca Jordan/Facebook

Shaken baby syndrom

Moren rushet til legevakten og fryktet at sønnen hadde fått en hjerneskade. Legene scannet hodet hans og fant ut at han hadde fått liknende skader som babyer med «shaken baby syndrom». Skader som babyer får når voksne rister dem hardt og lenge slik at hodet blir skadet.

«Takk gode Gud for at det snart ble som normalt igjen, at han ikke fikk noen varige skader eller hevelse i hjernen. Men det her er alvorlig, vi kommer til å være mye mer forsiktig med å la han huske altfor mye fra og med nå», skriver moren på Facebook.

Foto: Rebecca Jordan/Facebook

Del gjerne artikkelen videre til andre småbarnsforeldre!

130,139FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter