in ,

Han ble igjen etter kjernekraftkatastrofen i Fukushima for å passe på kattene

Foto: Skjermdump Youtube

11. mars 2011 ble Fukushima i Japan rammet av et jordskjelv. Kjernekraftverket var bygget for å tåle jordskjelv, men det gikk likevel galt. Deler av området er nå stengt av som radioaktiv sone. 57 år gamle Sakae Kato ble igjen for å passe de etterlatte kattene.

– Jeg vil bli her til jeg har tatt vare på den siste katten. Etter det vil jeg dø, sier Sakae Kato til Reuters ifølge TV 2 fra sitt hjem i den radioaktive sonen i Fukushima, Japan.

Mens byens 160.000 innbyggere rømte, ble Kato igjen. Han bor i den avsperrede sonen. Da han snakket med Reuters for et drøyt år siden kunne han fortelle at han siden ulykken traff har gravlagt 23 katter i hagen. Da var det fortsatt 41 katter igjen som han passer på.

Kato anslår at han bruker rundt 7000 dollar i måneden på dyrestell. Det tilsvarer 68.000 kroner.

I tillegg til de forlatte kattene har han også tatt til seg en forlatt hund. Innlagt vann har han ikke, men han henter vann i en bekk og lager maten sin på en parafinovn.

Kato som opprinnelig er entreprenør sier han tok det livsendrende valget om å bli igjen da han så døde kjæledyr i en bygning han var leid inn for å rive etter katastrofen.

– Jeg vil ikke dra. Jeg liker å bo i disse fjellene, sier han. Familien har eid eiendommen i tre generasjoner, men huset hans har blitt falleferdig de siste ti årene.

I mars i år begynte innbyggere i deler av Fukushima å flytte tilbake til hjemmene sine igjen, mer enn et tiår etter atomkatastrofen i mars 2011.

Det er første gang det har blitt lempet på restriksjonene slik at noen innbyggere igjen kan bo i en del av sonen som tidligere har vært avsperret på grunn av høy strålingseksponering, skriver Kyodo News.

340 kvadratkilometer som ligger rundt kjernekraftverket er imidlertid ifølge nettstedet Asahi regnet som et område i provinsen det vil bli vanskelig å returnere til.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Snart forsvinner BankID på mobil – dette må du passe på å ha i orden

Klarer du å finne de tre grisene uten partyhatter i dette bildet?