in

Hertuginne Meghan viser seg igjen etter den hjerteskjærende beskjeden

Meghan Markle

I november ble det kjent at Meghan Markle (39) spontanaborterte tidligere i år. Nå stiller hun igjen opp for media og folket.

Det var gjennom en kronikk i New York Times at Meghan Markle første fortalte om spontanaborten.

Hertuginnen startet kronikken med å beskrive en «skarp krampe» hun følte mens hun passet på sønnen Archie (1).

– Jeg falt ned på gulvet med ham i armene, og nynet en vuggesang for å holde oss begge rolige, den munter melodien en sterk kontrast til min følelse av at noe ikke var i orden, skriver hun.

Spontanaborten skjedde i juli. Det var ikke kjent at hertuginne Meghan og prins Harry (36) ventet nok et barn. De to har sønnen Archie (1) fra før.

– Timer senere lå jeg i en sykehusseng og holdt i mannen min på hånden. Jeg kjente de klamme håndflatene og kysset knokene hans, våte av tårene fra oss begge. Jeg stirret på de kalde, hvite veggene. Jeg prøvde å forestille meg hvordan vi skulle komme gjennom dette, skriver hun.

Allerede første gang Meghan snakket offentlig som Harrys fremtidige kone sa hun ifølge BBC at hun ønsket at kvinnestemmer og kvinners opplevelser skulle bli hørt tydeligere.

I offentligheten igjen

Det har nå gått et par uker siden den triste nyheten ble kjent. Etter kronikken har ikke Meghan vært å sett i rampelyset. Til nå.

Gjennom CNN`s serie «Heroes» stiller hun opp i et videoklipp hvor hun takker alle som har bidratt til å hjelpe andre mennesker under den vanskelige tiden med koronapandemi.

– Det er mange familier som har opplevd pandemien som katastrofal. Altfor mange har måtte stille seg spørsmålet om hvordan de skal skaffe nok mat til familiene sine, sier Meghan. Videre forteller hun om den enorme hjelpeinnsatsen svært mange i samfunnet har gjort.

LES OGSÅ: Meghan ignorerte rådene Camilla ga henne før hun giftet seg med Harry

– I møte med denne brutale virkeligheten har vi også sett hvor sterk vi mennesker kan være. Hvordan samfunnene reagerer i utfordrende tider. Vi ser hvor mye godt det bor i folk, i naboene våre og i samfunn som tok grep for å vise at de ikke ville stå og se på mens naboene våre var sultne, sier hun.

I kronikken hun tidligere publiserte og fortalte om spontanaborten oppfordret hun oss til å spørre våre medmennesker om hvordan de har det. At mange kan bære på vanskelige tanker og tema som kan være sårt å ta opp på egenhånd. I det nye videoklippet forteller hun videre om hvor viktig det er at vi står sammen i en vanskelig tid, og at svært mange gjør nettopp det de kan for å hjelpe andre.

– I kveld feirer vi disse stille heltene, noen av dem kjenner jeg, og andre applauderer vi fra avstand. De viste oss alle at hvis vi står sammen selv i de mørkeste tider, har vi makten til å minne noen andre på at det finnes håp og at det vil gå bra, sier hun.

Meghan har også beskrevet det å miste et barn gjennom spontantabort som en syklus av enorm sorg, og noe man trenger hjelp til å bearbeide.

– Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg. Det oppleves av mange, men det er få som snakker om det. På grunn av vårt tap, oppdaget mannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner vil 10 til 20 av dem ha opplevd spontanabort. Til tross for hvor mange som har opplevd denne smerten, forblir samtalen tabu, full av (uberettiget) skam, skrev hun i kronikken.

LES OGSÅ: Meghan og prins Harry blir tilbudt megadeal med Spotify

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

katt og mus

Ser du hva dette bildet skjuler?

hoste

Slik kan man avsløre om hosting er korona-hoste