tirsdag, januar 28, 2020
Nyheter Hunden Saki overlevde trolig den fryktede hundesykdommen

Hunden Saki overlevde trolig den fryktede hundesykdommen

-

23 hunder har så langt dødd etter å ha blitt smittet av den mystiske hundesykdommen. Men Saki er en av få hunder som har overlevd.

Mandag forrige uke, fikk Saki (5) diare. Tirsdag kastet hun opp hele dagen. Onsdag morgen våknet Sakis eier opp til en stue full av blod.

«Det så ut som en massakre», sier Ivar Andreas Fonkalsrud til TV 2.

«Hun bare ventet på å dø», sier han videre.

Foto: Privat

En skremmende hendelse

Saki ble kjørt til dyrlegen. Hun ble liggende på dyreklinikken i tre døgn. Der fikk hun ifølge TV 2, medisiner og spesialfor. Hun var alvorlig dehydrert. Men så ble hun bedre. Det var Østlandets blad som først omtalte saken.

Nå er Saki helt frisk igjen. Men Ivar Andreas forteller at hendelsen har vært skremmende. Ivar Andreas andre hund, ble ikke smittet av sykdommen. Den hadde kun svak diare noen dager.

Eieren mistenker det kan ha noe med hva Saki har spist. Han forteller til TV 2 at Saki ble syk et døgn etter at hun spiste en slags pølse hun aldri hadde spist før.

Foto: Privat

Lille Sigurd overlevde også

Men Saki er ikke den eneste hunden som har overlevd sykdommen. Bichon-friseen Sigurd (4), har også blitt helt frisk.

Søndag forrige uke, var Martin Ekran hjemme med hunden Sigurd i Oslo. Da oppdaget han at Sigurd hadde blod i oppkastet og avføringen.

«Vi dro til veterinæren som vi pleier, og de oppdaget at Sigurd var veldig dehydrert. De mente vi burde dra til Oslo dyresykehus», sier Martin til TV 2.

Der ble Sigurd innlagt og fikk væskebehandling.

«Vi var jo veldig bekymret. Når du ikke har egne barn, så betyr jo hunden veldig mye», sier Martin.

Heldigvis responderte Sigurd veldig bra på væskebehandlingen og medisinene på sykehuset. Sigurd kviknet raskt til, og eierne kunne hente han hjem igjen allerede dagen etter.

Foto: Privat

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...

Sissel Kyrkjebøs datter går i morens fotspor – Slik ser hun ut nå

Sarah Kyrkjebø Skoller (20) har blitt en voksen dame, og har valgt å gå i morens fotspor. Før jul, var hun med moren på...