Hjem Dyr Hunden var utsultet og høygravid da hun ble dumpet fra en valpefabrikk – nå har hun fått nytt hjem før jul
Dyr

Hunden var utsultet og høygravid da hun ble dumpet fra en valpefabrikk – nå har hun fått nytt hjem før jul

Den fire år gamle golden retrieveren Amber var høygravid da hun ble dumpet på et jorde i High Wycombe i britiske Buckinghamshire i mars.

Hunden var engstelig og gjemte seg lenge for alle som forsøkte å få tak i henne. Til slutt var hun helt utslitt, og en mann som var ute og luftet sin egen hund fikk tak i henne og tok henne med til veterinæren.

Da var høygravide Amber helt utsultet og utslitt. Hunden led av skabb som blødde fra den oppskrapede og kløende huden hennes.

Daily Mail skriver at hunden trolig hadde blitt benyttet på en valpefabrikk, som trolig dumpet henne da de innså de ville måtte betale en høy veterinærregning for å få hjelp med det store valpekullet hun bar på.

Hos dyrebeskyttelsens senter kunne veterinærene ønske Ambers åtte valper velkommen til verden. Men valpene måtte tas med keisersnitt.

De ni hundene ble hos dyrebeskyttelsen en stund. Amber selv var i så dårlig forfatning at hun i starten måtte ha hjelp til å fostre opp alle valpene. Personalet på dyrebeskttelsen Blue Cross forteller at de var oppriktig bekymret for om Amber og de åtte valpene hennes kom til å klare seg.

Men etter et par uker begynte Amber å stole på menneskene som hjalp henne. Det var et viktig vendepunkt i jobben med å få henne frisk igjen – og få valpene til å vokse opp.

Etter hvert som hun kom til hektene igjen, tok Amber over omsorgen for de åtte valpene sine selv.

It's #DogPhotographyDay so we thought we'd treat you to a recent puppy shoot. 📸 Do you have a photo of your pet that always makes you smile? 😊 Comment below.

Posted by Blue Cross UK on Tuesday, July 26, 2022

Valpene ble raskt adoptert bort da de var gamle nok til det. Og nå, like før jul, har også Amber fått et hjem som er hennes for alltid.

Familien Griffith mistet sin 12 år gamle golden retriever, Henry, tidligere i år. Nå har Amber blitt ønsket velkommen med åpne armer av Elly og Adam, og deres to barn på seks og ni år.

– Vi trengte henne og Amber trengte oss, sier Ambers nye matmor til Blue Cross.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com