Hjem Nostalgi Husker du «Tre nøtter til Askepott»? Slik ser skuespillerne ut i dag

Husker du «Tre nøtter til Askepott»? Slik ser skuespillerne ut i dag

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det blir liksom aldri ordentlig jul før den klassiske filmen «Tre nøtter til Askepott» har rullet over skjermen, og selv om filmen begynner å dra litt på åra, er den fortsatt et kjærkomment syn for både gamle unge.

Filmen, som er en østtysk-tsjekkoslovakisk eventyrfilm fra 1973, er på norsk dubbet av Knut Risan, og opprinnelig laget som en barnefilm. At den skulle bli så populær blant voksne kunne ingen forestille seg, men alle som ser filmen har gjerne en mening om den.

At den vises hovedsakelig i julen er en tilfeldighet, men vakker er den i hvert fall. Både filmen, fortellingen og skuespillerne. Men hvordan ser de mon ut i dag?

Askepott, som ble spilt av den da 19-år gamle skuespilleren Libuše Šafránková, for eksempel. Hvordan ser hun ut i dag?

Askepott / Libuše Šafránková
Askepott / Libuše Šafránková

Det er ikke vanskelig å svare på, for Libuše er er fremdeles en ettertraktet og aktiv skuespiller i Tsjekkia den dag i dag. Hun er nå godt over 60 år gammel, og kom ut med sin siste film så langt, i 2014.

LES OGSÅ: Husker du Pippi Langstrømpe? Slik ser hun ut i dag

Askepott / Libuše Šafránková
Askepott / Libuše Šafránková

At hun var den perfekte skuespilleren til rollen som Askepott er det vel ingen tvil om, og hun har senere spilt i flere eventyrfilmer. «The Prince and the Evening Star» og «The Salt Prince» er to av dem, og i 1982 spilte hun i filmen «Den Tredje Prinsen», da også mot Pavel Trávníček, som er den samme prinsen som i filmen om Askepott.

Askepott / Libuše Šafránková
Askepott / Libuše Šafránková

Prinsen

Prinsen, Pavel Trávníček var 3 år eldre enn Libuše da de spilte sammen. «Tre nøtter til Askepott» ble hans store gjennombrudd, og han er stadig å se i både teaterforestillinger og på fjernsynskjermen i Tsjekkia.

LES OGSÅ: Husker du denne skuespilleren fra Huset på prærien? Slik ser han ut i dag!

Pavel Trávníček
Pavel Trávníček

Pavel Trávníček har forandret seg en del siden «Tre nøtter til Askepott» kom ut.

Pavel Trávníček
Pavel Trávníček

Her er paret i sin andre film sammen, «Den Tredje Prinsen».

Kongen

Tyske Rolf Hoppe, som spilte den strenge kongen, var aktiv som skuespiller frem til sin død i 2018.

Rolf Hoppe
Rolf Hoppe

Han ble 87 år gammel.

Rolf Hoppe
Rolf Hoppe

Det var Rolf Hoppe selv som valgte hvem som skulle spille hans dronning i filmen. Karen Lesch hoppet av skuespillerkarrieren like etter filmen kom ut, og siden har hun holdt seg borte fra rampelyset.

Helena Růžičková spilte den fine damen som kjempet om prinsens gunst i filmen – men tapte mot Askepott. Sønnen hennes var også med i filmen. Han spilte den snille, men noe klønete, kjøkkengutten. Dessverre gikk han så alt for tidlig bort, i 1999, og moren hans noen år senere.

Kamil

En av dem som kanskje er vanskeligst å kjenne igjen er Vítězslav Jandák, som spilte Kamil, prinsens beste venn. Her ser vi ham på jakt i en scene fra filmen.

Kamil / Vítězslav Jandák
Kamil / Vítězslav Jandák

Og her ser vi ham som han ser ut i dag. Ikke helt lik nei. Han er for øvrig heller ikke skuespiller lenger, men aktiv politiker som har sittet i regjeringen og vært Tsjekkias kulturminister.

Kamil / Vítězslav Jandák
Kamil / Vítězslav Jandák

Slottet, som ligger i Dresden i det forhenværende Østtyskland, er selvfølgelig en viktig del av «Tre nøtter til Askepott», og det ble verdenskjent for sin skjønnhet og deltakelsen i filmen. I dag er det et populært turistmål, og ikke rent få har fridd til sine kjære på den samme trappen som Askepott mistet skoen i.

Til tross for det er lenge siden filmen kom ut er den stadig en klassiker uten sidestykke. Den er utrolig romantisk og vakker, og det blir aldri ordentlig jul før den har rullet over skjermen.

LES OGSÅ: Husker du Tommy og Annika fra Pippi Langstrømpe? Slik ser de ut i dag

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com