Hjem Dyr Hvis katten din gjør en av disse tingene, vil han fortelle deg noe viktig
Dyr

Hvis katten din gjør en av disse tingene, vil han fortelle deg noe viktig

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Katter er mystiske dyr, de viser ikke følelsene sine så tydelig som hunder ofte gjør, men de har mange smarte måter å vise de til deg på allikevel. Les listen under og forstå katten din bedre.

1. Knar med potene

Det finnes mange ulike teorier om hvorfor katter gjør dette, noen mener at det er fordi de gjorde dette da de var kattunger for å få mer melk fra morens bryst, mens mange forskere tror at det er en måte å gjengjelde kjærligheten du gir dem når du koser med den. De skjønner ikke at klørne er ubehagelige for oss.

2. Kommer med ekle presanger

Katter elsker å komme hjem med mus og fugler. Vi synes det er ekkelt, men katten tar det med hjem fordi den har hjulpet deg å fange et bytte. De gjør det ikke for å være ekle, men de synes nok du er en dårlig jeger selv.

3. Klemmer

Når katten legger ansiktet opp mot hodet ditt, prøver de å vise at du er en av dem. Gjennom å «klemme» avgir de en lukt ved hjelp av konsentrerte duftkjertler i kinnene og panne.

4. Intensivt blikk

Det er kanskje litt ubehagelig når en katt stirrer på deg. Katter blinker sjeldnere enn oss mennesker. Og et slikt intenst blikk, som viker litt nå og da, betyr bare at de er konfortable i ditt selskap.

5. Viser magen

Som de fleste dyr, liker ikke katter å være sårbare. Hvis de viser magen til deg, så viser de deg også en sterk tillit.

6. Halen

Jo høyere halen til katten din står, desto mer fornøyd er katten. De kan også vifte litt med halen når de leker, slik som hunder gjør.

7. Småbiting

Katter elsker å bite på favorittmenneskene sine. De gjør også dette når de oppdrar ungene sine og ønsker å vise dem kjærlighet, så det er sannsynlig at de tenker på samme måte med oss mennesker.

8. Se, men ikke røre

Ofte vil katten vil være i samme rom som deg for se hva du gjør. Men når du da prøver å klappe den, så trekker katten seg unna hånden din. Det er helt enkelt fordi den ser at du er opptatt, men vil allikevel være rundt deg. Smart!

9. Følger etter deg

Det kan nok være irriterende at katten følger etter deg, men det betyr bare at den elsker deg og vil være der som du er.

Kanskje du forstår katten din litt bedre nå? Del gjerne videre 🙂 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com