in ,

Lar du hunden din sove i sengen din? Studier peker på 8 grunner til hvorfor du bør ha din pelskledde venn ved din side om natten

Mange synes det er koselig at hunden sover sammen med dem om natten, selv om sengetøyet gjerne må vaskes litt oftere. Andre igjen synes det er svært uhygienisk å ikke la hunden ha sin egen seng.

Det er delte meninger om akkurat dette, men til glede for de som foretrekker det: En studie har funnet en rekke fordeler ved å la hunden din dele seng med deg.

Studiet involverte 150 deltagere fra senteret  Sleep Medicine ved Mayo Clinic i Scottsdale, Arizona.

Blant deltakerne fortalte 56 prosent at de delte seng eller soverom med en hund eller katt. Av disse mente 41 prosent at dyrene hjalp dem til å sove bedre på natten i følge avisen Daily Mail.

Undersøkelsene viste at de som sov sammen med hunden sin var mer avslappet og følte seg tryggere.

Foto: Pixabay

Ikke overbevist? Her er 8 grunner til, som i følge undersøkelsen, påker på hvorfor det er bra for deg å ha hunden i sengen.

1. Trøstende

Når du klemmer litt på bestevennen din i sengen på kvelden, gjør det deg i bedre humør før du sovner.

2. Hjelper deg til å slappe av

Det er ofte vanskelig å sovne når du bør. Studier viser at å ha en hund i sengen reduserer stress og gjør deg roligere, og dermed sovner du også lettere.

Foto: Pixabay

3. Reduserer stress

Undersøkelsen viste at hunden kan hjelpe deg med å redusere stress. Terapihunder er gode eksempler på hvordan hunder blir brukt til å hjelpe de som ikke har det så bra.

4. Bidrar med varme

Hunder liker å være nær oss på vinteren og tilfører litt ekstra varme i sengen på kalde netter.

5. Reduserer sjansen for å utvikle depresjon

Hunden gir deg ubegrenset med kjærlighet. For de som lider av depresjon eller står i faresonen for å utvikle det, kan nærkontakt med en hund, også om natten, bidra til at du føler deg bedre.

Foto: Pixabay

6. Trygghet

Selv om hunden din kanskje ikke er den perfekte vakthund, så føler man seg alltid litt tryggere med en hund ved siden av seg. De er gode til å merke hvis noe merkelig skjer, som for eksempel innbrudd.

7. En fordel for hunden din

Det er ikke bare du som nyter godt av selskap i sengen. Hunden din setter stor pris på denne ekstra komforten og nærheten. Hunden din elsker deg som ingen andre og nyter å få være nær deg om natten.

Foto: Pixabay

8. Bra for hjernen

Føler du deg rolig, trygg og glad fordi hunden din sover ved siden av deg, skaper det en reaksjon til hjernen din forårsaket av at oksytocinnivåene dine øker når du er nær hunden din. Når okytokinhormonet slippes, øker det følelsen av avslapping, tillit og psykologisk stabilitet. Det er ikke bare bra for humøret ditt, men også for hjernen din i følge studier. 

LES OGSÅ: 16 tegn som viser at hunden din elsker deg

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

oliven

Fem overraskende ting du kan bruke olivenolje til

Prins Oscar fyller år – se de herlige bildene