Forsiden Familie Oppgitt småbarnsmor: "Oppdra ditt eget barn - slutt å skylde på læreren"

Oppgitt småbarnsmor: «Oppdra ditt eget barn – slutt å skylde på læreren»

Debatten om hvorvidt det er skolen eller foreldrenes oppgave å stå for oppdragelsen til barna har herjet på nettet i mange år.

Både lærere og foreldre har titt og stadig vært ute å sagt i fra at nå er det nok. Nå må foreldre ta mer ansvar. En av disse er småbarnsmoren Maria Celin. Hun har skrevet et innlegg på Facebook, som også er publisert i Expressen, hvor hun tar et kraftig oppgjør med dagens foreldre.

Takknemlig for at vi har en skole

«Her om dagen var jeg på et møte på barnas skole. Vi gjennomgikk de vanlige punktene. Maten, tryggheten, skolegården og vikarer. Og så punktet som gjorde meg så utilpass at jeg ville reise meg og skrike. Lærere som blir sykemeldt på grunn av hets fra foreldre. Hvilke forelder mobber og hetser en lære til sykdom?

Reklame

Jeg har alltid vært utrolig takknemlig for barnas skole. At vi har et skolesystem som gjør at våre barn får kunnskap, mat og trygghet, hver eneste dag. At det finnes mennesker der som tar ansvar for mine barns velbefinnende, sikkerhet og nysgjerrighet. Som klemmer, hører, underviser og bryr seg.

Visst har det vært tider med vikarer som ikke er helt topp, problemer og underbemanning. Men barna har klart det. Vi har aldri kjent på utrygghet og fremfor alt aldri sinne.

Vi har det for bra 

Jeg kan bare koke dette ned til at vi har det for bra. Det er den eneste grunnen til at noen kan skjelle ut en lærer til sykemelding. Vi er så bortskjemt at vi ikke ser alt det fantastiske vi har.

Men å oppdra våre barn det kan vi ikke. Man gnåler på skolen om at det er for bråkete i timene. At barna ikke hører på, ikke kommer i tide og er frekke mot læreren.

Ta ansvar for ditt eget barns oppdragelse 

Skolen skal lære barna om geografi, matematikk, kjemi og språk. DU som forelder skal lære barnet empati, ryddighet, hvordan vise respekt for andre mennesker, vente på tur, takknemlighet og møte i tide. DU som forelder må investere energi, ork, tid og en masse inderlighet for å skape et menneske som kan oppføre seg i møblerte hjem. DU som forelder har bragt et menneske til denne verden og du bærer ansvaret for å skape en medborger som kan fungere i samfunnet. Om du har det minste tvil om du er skikket til en slik livslang oppgave, ikke få barn.

LES OGSÅ
Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Nå må foreldre ta ansvar, skriver Maria. Foto: Facebook

Det eksisterer en enorm redsel fra de voksnes side om å si i fra til sine egne og andres barn. Som at man er redd for at barna skal bli lei og såret. Eller er det bare det at man ikke orker å ta kampen? I så fall fører det til barn som ikke lærer seg at det finnes grenser. Og barn som ikke har grenser må lide. Blant annet i skolen. Foreldrene har da lagt ansvaret for å sette grenser på læreren. En lærer som forsøker å utføre jobben sin, samtidig som man må lære barna hvordan de skal oppføre seg. En oppgave som er foreldrenes største og viktigste oppgaven.

Skolen er en fantastisk luksus 

Skolen er en luksus vi faktisk skal være takknemlige for at vi har. Ingen burde kaste skitt på og fremfor alt mobbe et menneske som hver dag går på jobben for å se til at DITT  barn blir klokere og får bedre forutsetninger for et godt liv.

Vi hører hele tiden alarmerende nyheter om en skole i forfall og forandringen kan bare begynne hos oss som foreldre. Jeg ønsker meg et opprør hvor de voksne faktisk tar sitt ansvar og investerer tid og engasjement i det viktigste vi har, våre barn.

Av Maria Celin. En mamma som har fått nok.»

Innlegget til småbarnsmoren har skapt et enormt engasjement i sosiale medier.

«Nå skaper vi debatt! Takk til alle som deler og kommenterer innlegget mitt,» skriver Maria på Facebook.

Er du enig med Maria? Trykk i så fall på deleknappen! 

LES OGSÅ: Om du ikke har tid, hvorfor får du da barn? Jeg er lei det evinnelige maset om egentid

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT