Hjem Familie Oppgitt småbarnsmor: «Oppdra ditt eget barn – slutt å skylde på læreren»

Oppgitt småbarnsmor: «Oppdra ditt eget barn – slutt å skylde på læreren»

Debatten om hvorvidt det er skolen eller foreldrenes oppgave å stå for oppdragelsen til barna har herjet på nettet i mange år.

Både lærere og foreldre har titt og stadig vært ute å sagt i fra at nå er det nok. Nå må foreldre ta mer ansvar. En av disse er småbarnsmoren Maria Celin. Hun har skrevet et innlegg på Facebook, som også er publisert i Expressen, hvor hun tar et kraftig oppgjør med dagens foreldre.

Takknemlig for at vi har en skole

«Her om dagen var jeg på et møte på barnas skole. Vi gjennomgikk de vanlige punktene. Maten, tryggheten, skolegården og vikarer. Og så punktet som gjorde meg så utilpass at jeg ville reise meg og skrike. Lærere som blir sykemeldt på grunn av hets fra foreldre. Hvilke forelder mobber og hetser en lære til sykdom?

Jeg har alltid vært utrolig takknemlig for barnas skole. At vi har et skolesystem som gjør at våre barn får kunnskap, mat og trygghet, hver eneste dag. At det finnes mennesker der som tar ansvar for mine barns velbefinnende, sikkerhet og nysgjerrighet. Som klemmer, hører, underviser og bryr seg.

Visst har det vært tider med vikarer som ikke er helt topp, problemer og underbemanning. Men barna har klart det. Vi har aldri kjent på utrygghet og fremfor alt aldri sinne.

Vi har det for bra 

Jeg kan bare koke dette ned til at vi har det for bra. Det er den eneste grunnen til at noen kan skjelle ut en lærer til sykemelding. Vi er så bortskjemt at vi ikke ser alt det fantastiske vi har.

LES MER: 

Men å oppdra våre barn det kan vi ikke. Man gnåler på skolen om at det er for bråkete i timene. At barna ikke hører på, ikke kommer i tide og er frekke mot læreren.

Ta ansvar for ditt eget barns oppdragelse 

Skolen skal lære barna om geografi, matematikk, kjemi og språk. DU som forelder skal lære barnet empati, ryddighet, hvordan vise respekt for andre mennesker, vente på tur, takknemlighet og møte i tide. DU som forelder må investere energi, ork, tid og en masse inderlighet for å skape et menneske som kan oppføre seg i møblerte hjem. DU som forelder har bragt et menneske til denne verden og du bærer ansvaret for å skape en medborger som kan fungere i samfunnet. Om du har det minste tvil om du er skikket til en slik livslang oppgave, ikke få barn.

Nå må foreldre ta ansvar, skriver Maria. Foto: Facebook

Det eksisterer en enorm redsel fra de voksnes side om å si i fra til sine egne og andres barn. Som at man er redd for at barna skal bli lei og såret. Eller er det bare det at man ikke orker å ta kampen? I så fall fører det til barn som ikke lærer seg at det finnes grenser. Og barn som ikke har grenser må lide. Blant annet i skolen. Foreldrene har da lagt ansvaret for å sette grenser på læreren. En lærer som forsøker å utføre jobben sin, samtidig som man må lære barna hvordan de skal oppføre seg. En oppgave som er foreldrenes største og viktigste oppgaven.

Skolen er en fantastisk luksus 

Skolen er en luksus vi faktisk skal være takknemlige for at vi har. Ingen burde kaste skitt på og fremfor alt mobbe et menneske som hver dag går på jobben for å se til at DITT  barn blir klokere og får bedre forutsetninger for et godt liv.

Vi hører hele tiden alarmerende nyheter om en skole i forfall og forandringen kan bare begynne hos oss som foreldre. Jeg ønsker meg et opprør hvor de voksne faktisk tar sitt ansvar og investerer tid og engasjement i det viktigste vi har, våre barn.

Av Maria Celin. En mamma som har fått nok.»

Innlegget til småbarnsmoren har skapt et enormt engasjement i sosiale medier.

«Nå skaper vi debatt! Takk til alle som deler og kommenterer innlegget mitt,» skriver Maria på Facebook.

Er du enig med Maria? Trykk i så fall på deleknappen! 

LES OGSÅ: Om du ikke har tid, hvorfor får du da barn? Jeg er lei det evinnelige maset om egentid

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com