in

Denne populære metoden for å fjerne flått, bør du absolutt IKKE benytte deg av

flått

Den siste tiden har det spredt seg en video på Facebook som viser det som skal være en særdeles effektiv metode for å fjerne flått som har bitt seg fast i huden.

Den populære Facebook-videoen anbefaler å dynke flåttene i peppermynteolje, noe som får dem til å flyte opp og slippe taket i huden. «Død over flått!» er navnet på videoen som har blitt delt av nesten en halv million mennesker, verden over.

Eksperter advarer

I følge eksperter så vil denne metoden øke risikoen for at du får farlige sykdommer etter flåttbittet, som Lyme borreliose


«Flått bærer alle slags sykdommer,» fortalte entomolog Dr. Neeta Connally nylig til KFGO. «Disse sykdommene er allerede injisert i huden når flåtten biter seg fast, og vi ønsker ikke å fremprovosere en reaksjon hvor flåtten overfører enda mer bakterier i bittet, og det er akkurat det som skjer når man dynker dem med peppermynteolje.

Senter for sykdomskontroll fraråder også å benytte seg av kjerringråd som neglelakk, og andre middel man skal dynke flåtten med. «Målet ditt er å fjerne flåtten så fort som mulig – ikke vent på at den skal løsne,» skriver de.

Den beste metoden er fremdeles pinsetten. Ta tak i flåtten så nær huden som mulig, vri rundt og trekk rett opp med jevnt trykk. Rengjør deretter bitt (og hendene) grundig med alkohol eller såpe og vann.

Del gjerne denne informasjonen videre, da det er mange som lar seg villede av rådet om peppermynteolje! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mammaen til 2-år gamle Gabe som har Downs ble fortalt at hun burde adoptere – Da visste hun akkurat hva hun skulle si

Helseblogger tok 2 bilder med få sekunders mellomrom – Mener hun har avslørt de som bare publiserer «perfekte» bilder på Instagram