Forsiden Nyheter Tipsene du trenger som ikke matbutikkene vil du skal vite om -...

Tipsene du trenger som ikke matbutikkene vil du skal vite om – dobler jordbærenes levetid!

Årstiden som byr på de beste jordbærene nærmer seg med stormskritt. Les hvordan du kan få dem til å holde seg gode lenger.

Jordbær har en rekke helsefremmende effekter. De er gjennomsyret av vitaminer og mineraler, antioksidanter, c-vitamin, forlat, kalsium, magnesium, fiber og mangan. Jordbærene skal også bidra til lavere blodtrykk, forbedre synet, hjelpe mot leddgikt og mange hjerte og karsykdommer.

Utfordringen er ofte å holde jordbærene ferske – nedenfor serverer vi tips som fikser dette!

Mange tar jordbærene i kjøleskapet for å holde de ferske, og dette kan gi dem en levetid på noen døgn. Redningen for å holde jordbærene lenger har heldigvis Hip2Save delt med oss.

Dette trikset vil kunne utvide holdbarheten til de røde godbitene med mange dager – opptil to uker!

Dette trenger du:

 • Eddik
 • Vann
 • Dørslag eller sil
Foto: Krazy Coupon Lady

Slik gjør du:

 1. Hell 1/5 eddik og 4/5 vann i en stor skål. Ca 1 desiliter eddik og 5,5 desiliter vann er vanligvis en fornuftig målestokk.
 2. Bløt-legg bærene i blandingen i noen minutter. Eddiken vil rense jordbærene for mugg og bakterier – nettopp det som gjør at jordbærene blir raskere dårlig.
  PS. Du vil nok reagere på det grumsete vannet når du har skylt bærene med denne løsningen, men nå er det hvert fall ikke på bærene dine lenger!
 3. Tørk jordbærene. Plasser gjerne papir i en dørslag og la dem lufttørke.
 4. Til slutt setter du jordbærene i kjøleskapet på tørkepapir. Papiret vil absorbere fukten som jordbærene produserer.
LES OGSÅ
Bjørn Kjos går av etter 17 år som konsernsjef i Norwegian - dette er grunnen
Foto: Pixabay

Ekstra tips:

 1. Ikke fjern knoppene på jordbærene før du skal spise dem. Da holdes de lenger
 2. Kjøp heller litt grønnere bær om du ikke har planer om å spise de samme dag. To dager senere vil de være modne nok til å nytes og fremdeles i perfekt behold!
 3. Ofte kan noen av bærene inneholde mugg. Fjern dem med en gang – da sprer ikke muggen seg og ødelegger ytterligere flere bær.
LES OGSÅ
Tenåringsjenta ble banket opp midt på gaten fordi hun var lesbisk

Nordmenn spiser gjennomsnittlig rundt tre kilo jordbær hvert år, og da er disse tipsene nyttig å vite om. Vi setter stor pris på om du deler innlegget for at flere lærer seg dette!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet