in

To usannsynlige venner som finner trøst i hverandre begeistrer på Instagram

Skjermdump: Instagram

Et neshorn og sebra har knyttet et usannsynlig vennskapsbånd etter at de foreldreløse dyrene begge har blitt reddet.

Bedårende bilder viser det usannsymlige men varme vennskapet mellom det syv måneder gamle neshornet Daisy og sebraen Modjadji.

Ifølge Daily Mail ble begge to reddet av en sør-afrikansk organisasjon som ivaretar foreldreløse dyr.


Daisy og Modjadji blir begge pleiet ved Care For Wild-dyrereservatet i Barberton naturreservat, nær Sør-Afrikas grense til Eswatini (tidligere Swaziland).

Dyrereservatet har delt bilde- og videooppdateringer av parets bedring, og det bedårende spirende vennskapet mellom på Instagram-siden deres.

De uatskillelige vennene blir ofte fotografert mens de koser med hverandre i løpet av den lange perioden de tilbrakte på intensivavdelingen, mens videoer viser at de også går turer og spiser middag sammen.

Sebraen Modjadjis kjærlighet og kos har blitt beskrevet som ‘livreddende’ for lille Daisy, som ankom dyrereservatet på en veldig dårlig måte.

– Denne lille foreldreløse sebraen har reddet liv og er der alltid for neshornvennen sin. Modjadji er fortsatt en baby selv. Hun er litt over åtte uker gammel og drikker melk hver tredje time hele døgnet, skrev senteret i en av oppdateringene om det umake paret.

Modjadji ble funnet alene og var knapt i live etter å ha blitt utsatt for kraftig regnvær og storm. Dyrereservatets intensivavdeling ble regningen hennes.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Hun kom inn ille medtatt, og med en alvorlig anemi. Redningen ble en blodoverføring fra en annen sebra.

Modjadji kom seg raskt, og vokste seg sterkere. Da vesle Daisy kom inn begynte sebraen å passe på det lille foreldreløse nesehornet.

Daisy ble funnet mindre enn en måned etter vennen Modjadji, og ble reddet under en rutineoperasjon i Kruger nasjonalpark i begynnelsen av desember.

Neshurnbabyen var kun 12 timer gammel da hun ble funnet, og hun var hun fortsatt våt etter fødselen, og hadde fortsatt navlestrengen festet.

Daisy var ikke i stand til å stå, hadde en fæl navleinfeksjon og var ekstremt svak og sårbar.

Neshornet fikk en plasmatransfusjon for å styrke immunforsvaret og ble deretter satt på døgnkontinuerlig behandling på intensivavdelingen i flere måneder.

Care For Wild er veldig tydelige på at selv om Daisy og Modjadji forblir veldig nærme, er det langsiktige målet en vellykket tilbakeføring til naturen og deres naturlige økosystemer sammen med sine egne artsfrender.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Grådig måke rapper 18 poser potetgull fra butikken på en og samme dag

Nye retningslinjer for paracet-bruk, men farmasøyt advarer