Hjem Helse Tobarnsmor (49): – Jeg hadde vært død om jeg ikke sluttet å drikke

Tobarnsmor (49): – Jeg hadde vært død om jeg ikke sluttet å drikke

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Når man ser bilder av Justine Whitchurch som idag er coach og forfatter er det nesten ikke til å tro at hun for åtte år siden nesten drakk seg til døde.

Tobarnsmoren beskriver alkoholavhengigheten som nesten tok livet av henne som lammende. På det verste drakk hun tre flasker vin om dagen og noen vodka-shots nå og da imellom vinglassene.

Justine Whitchurch droppet alkoholen for åtte år siden da hun så hva det gjorde med både hennes eget og barnas liv.

I historien sin som hun også har delt med Daily Mail forteller hun begynte å trene da hun sluttet å drikke. Og som 49-åring ser hun freshere ut enn da hun var i 20-årene.

Justine Whitchurch kuttet ut alkohol da hun var 40 år gammel etter at hun brukte mesteparten av trettiårene «medisinert» på alkohol døgnet rundt.

– Vendepunktet var at min ni år gamle datter så på meg med tårer i øynene og sa: «Mamma, jeg er redd du ikke kommer til å bli bedre», sier hun til Daily Mail.

Hun gikk ned 14 kilo på seks måneder, leveravlesningen var katastrofal, triglyseridnivået hennes var så høyt at hun hadde en overhengende risiko for hjerteinfarkt og antallet blodplater var så lavt at hun hadde blåmerker fra topp til tå og håret hennes falt av.

– Det kom til det punktet hvor faren min så meg for første gang på måneder og han sa at hvis han ikke hadde visst at det var meg, ville han ikke ha gjenkjent sin egen datter, sier hun.

Legene fortalte også Whitchurch at hun bare hadde måneder igjen å leve hvis hun fortsatte som hun skulle.

I et innlegg på Instagram deler hun hvordan livet hennes ville vært om hun ikke hadde sluttet å drikke:

– Det ville ikke vært her, jeg ville vært død, skriver hun og omtaler seg selv som avhengig.

Hun sier skjebnen hennes ble beseglet da hun tok valget om å ikke drikke mer.

– Og det samme ville skjebnen min vært hvis jeg ikke hadde satt fra meg glasset, kommenterer hun.

Ofte hører man tørrlagte alkoholikere snakke beskjemt om sine tidligere problemer. Men Jutstine setter det også i et annet perspektiv:

– Det er noe utrolig med å starte fra bunnen av. Evnen til å gjenskape deg selv fra de bareste bein. For å gjenopplive sjelen som aldri forlot deg. Rist opp trossystemet ditt og lag noe som passer til din nye Point of View. Jeg har vokst til en mye mer autentisk versjon av meg selv med lidenskap, driv og ambisjoner på steroider. Trygg på å vise verden hvordan det er å kaste kokongen og fly, sier hun i innlegget.

Hun legger til at det viser seg at hennes store fall faktisk var en velsignelse i forkledning.

Idag er hun fitness coach og holder motiverende taler.

På bildet hun har delt fra august 1997, et sted mellom Frankrike og Spania, er det en annen virkelighet vi får høre om.

«Her er jeg. Alder 24, løs og fancy fri på et tog fra minnet et sted mellom Bordeaux og San Sebastian. Har det tilsynelatende veldig bra. Jeg hadde nettopp tilbrakt noen uker i London med beste kjæresten min, og så startet «ryggsekk»-turen rundt i Europa med en annen venn.», skriver Justine Whitchurch til ungdomsbildet av seg selv.

Men, forteller hun, det var ikke virkeligheten.

«Jeg hadde slått opp med kjæresten min måneden før og bestemte meg for at jeg ikke klarte det i det hele tatt, så jeg pakket kofferten og løp til Europa med knust hjerte. På overflaten drakk jeg for å feste (…)Men på innsiden var disse hyppige mulighetene til å konsumere massevis av billig rødvin en forkledning for å dempe smerten og støyen», skriver hun.

I innlegget skriver hun også at hun interessant nok allerede der og da visste at dette ikke var sunt eller riktig.

«Det tok meg bare ytterligere 16 år med selvdestruksjon å bli virkelig ærlig med meg selv», sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com