Hjem Nyttig Etter tragisk ulykke advarer mor om hvor farlig trampoliner kan være for småbarn

Etter tragisk ulykke advarer mor om hvor farlig trampoliner kan være for småbarn

Store trampoliner har blitt en populær aktivitet for barn – Men denne familien fikk lære hvor farlig trampoliner kan være for småbarn.

Kait Ellen publiserte et innlegg på Facebook etter at hennes 3 år gamle sønn Colton falt og brakk lårbenet – det største og sterkeste beinet i menneskekroppen – på en trampoline.

Det hun lærte på sykehuset sjokkerte både henne og ektemannen. Ifølge deres ortoped, bør ingen barn under 6 år noen gang bruke en trampoline.«Dette skyldes det faktum at deres skjøre ben ikke er sterke nok til å motstå det gjentatte presset fra å hoppe,» skriver hun ifølge nettstedet Babble.

Foto: Facebook

På Facebooksiden til LoveWhatMatters skriver moren:

«Det har vært knalltøft de siste 12 dagene, og vi føler oss pliktig til å advare andre foreldre mot farene ved trampoliner til små barn. Colton falt og brakk lårbenet, det sterkeste benet i kroppen. Det skjedde mens han hoppet rolig ved siden av faren og meg. Jeg har nå funnet ut, takket være the America Academy of Pediatrics at barn under 6 år aldri bør bruke en trampoline.

Jeg ble sjokkert da jeg hørte det på sykehuset. Livene våre har blitt snudd på hodet etter Coltons ulykke.

Vi deler historien vår for å spre kunnskap om at små barn aldri bør være i nærheten av en trampoline. Vi håper at vår historie kan forhindre at andre familier og barn må oppleve det samme som oss. Vennligst hjelp oss og del historien!»

Mange blir skadet

Denne familiens erfaring er ikke uvanlig. Det finnes ingen eksakte tall på hvor mange som årlig blir skadet på trampoliner i Norge, men tall fra trampolinerelaterte skader i USA, viser en økning fra 581 i 2010 til 6932 i 2014. Disse tallene representerer skader fra innendørs trampoliner, for eksempel fra fornøyelsesparker eller hoppeland. Tar man med rapporterte skader som har hendt på trampoliner i hjemmet (typisk trampoliner som står i private hager) kan man legge til 91750 rapporterte skader i samme tidsrom.

Det amerikanske akademiet for ortopediske kirurger(AAP) sier at barn under 6 år aldri burde bruke trampoliner. Kollisjoner, fall og feile landinger kan alle forårsake alvorlig skade, og de yngste barna er de som er mest utsatt.

LES OGSÅ: 12-åringen hoppet på trampolinen med venner – plutselig sto livet i fare

Selv om ekspertene er enige om at småbarn skal holde seg borte fra trampoliner, er mange foreldre uvitende om de potensielt skadelige konsekvensene, eller de tror at visse sikkerhetsfunksjoner gir tilstrekkelig beskyttelse. «Familier trenger å vite at mange skader oppstår på selve matten,» sa Michele LaBotz i en AAP-uttalelse fra 2012. «Gjeldende data viser at netting eller polstring ikke reduserer risikoen for skade betydelig.»

Ellen mener at foreldre bør tenke seg om før de tillater de yngste å hoppe på trampoliner

«Våre liv har blitt snudd opp ned siden Coltons ulykke, og hver dag er en kamp. Vi deler dette med deg i dag for å spre bevissthet om at trampoliner raskt fører til alvorlige skader for de yngste,» skriver hun.

Innlegget hennes har siden blitt delt av tusenvis av foreldre.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com