onsdag, august 5, 2020

Verdens tykkeste barn har mistet over halve vekten sin

Mest lest nå

Arya Permana fra Indonesia var som ti år gammel regnet som verdens tykkeste barn. Da veide han over 191 kilo. I dag er Arya 13 år gammel, og veier 85 kilo.

Arya levde på en diett bestående av nudler, brus og fritert mat. Han klarte ikke gå mer enn noen få meter før han ble så andpusten at han måtte hvile, og han måtte få hjemmeundervisning fordi han ikke kom seg til og fra skolen. Det skriver Daily Mail.

Foreldrene hans forteller at de oppmuntret sønnen til å spise sunnere, men at de ga etter hver gang han ville ha noe usunt.


«Ville han ha noe søtt å spise eller drikke, så ga vi det til han. Ville han noodler, så kokte vi det til han», sier Aryas far, Ade Somantri.

Arya  spiste som regel fem måltider om dagen, bestående av to store porsjoner til hvert måltid.

Fikk slankeoperasjon

Etter at Arya ble registrert som verdens tykkeste barn, tok en kirurg kontakt og tilbød seg å gi gutten en slankeoperasjon. Arya er det yngste barnet i verden som har fått utført en slik operasjon.

Etter operasjonen har Arya levd på en diett bestående av grillet fisk, grønnsaker, suppe og frukt. Han har gått ned hele 106 kilo. Men i begynnelsen, etter operasjonen, var ikke Arya så veldig imponert.

«Før var han veldig sint og opprørt fordi han elsket jo å spise. Men etter operasjonen, ville han kaste opp hvis han spiste for mye», sier faren.

«Den gangen, ja, da ville jeg gjerne spise noodler, men nå kan jeg ikke det, og nå har jeg blitt vant med det», sier Arya.

Skal få fjernet overflødig hud

I dag går Arya på skolen, og han har venner som han leker med på fritiden. Han går til og fra skolen hver dag, ca en kilometer hver vei. Nå har han også energi til å drive med sport og lek.

«Jeg er gladere nå», sier han.

«For nå kan jeg sparke fotball, henge med venner, leke og dra til elven», sier han videre.

En kirurg har lovet Arya at han skal fjerne den ekstra huden etter den ekstreme vektnedgangen. Men først må Arya ta eksamen.

LES OGSÅ: Pappaen fikk beskjed om at han kom til å dø hvis han ikke slanket seg – gikk ned nesten 150 kilo

130,336FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter