in ,

Den 100 år gamle moren flyttet inn hos sønnen på 80 – på aldershjemmet

Det var en stor dag for den 100 år gamle Agnes Olesen fra Horsens i Danmark da hun kunne flytte inn i aldershjemmet Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup.

Ikke bare fordi hun fikk møte andre eldre i samme situasjon som henne selv, hun fikk sønnen Bent Holst på 80 år med på lasset.

Det er Horsens kommune som forteller historien om de to i en pressemelding, og skriver blant annet; «det er tydelig at både Agnes og Bent har fått det mye bedre den korte tiden de har bodd sammen».


Foto: Horsens kommune: Per Algreen

Bent flyttet inn i aldershjemmet allerede i august i fjor, men på grunn av planleggingen av Agnes’ 100 års fødselsdag valgte hun å bli boende hjemme inntil den var overstått.

Men straks festen var over, tok hun også kofferten og flyttet inn sammen med sønnen.

Selv om de har hvert sitt værelse på aldershjemmet, forteller de at det er som om de fortsatt bor sammen. Noe de setter stor pris på, for da Bent var yrkesaktiv var han mye borte fra familien. Blant annet arbeidet han lange perioder som bygningssjef på Grønland og i Sverige.

Og som Agnes’ eneste barn har hun vært mye alene.

Foto: Horsens kommune: Per Algreen

Gjør hverandre godt

Aldershjemmet har navn etter Dronning Ingrid som i følge historien skal ha overnattet i et av værelsene. Hvilket rom hun sov i sies det imidlertid ingenting om, kanskje var det Agnes eller Bent sitt?

For ikke lenge siden ble Bent alvorlig syk, og det så en periode ut til han ikke ville kunne komme opp og gå igjen på egenhånd. Heldigvis er han kviknet til, og går nå rundt på aldershjemmet med rulatoren sin.

«Det er trivelig å se når mennesker kvikner til og trives. Det er tilfellet med Agnes og Bent, og det er tydelig at de gjør hverandre godt» skriver Horsens kommune videre i pressemeldingen.

Foto: Horsens kommune: Per Algreen

Del gjerne hvis du også synes at familien er det viktigste i verden, og at man skal få være sammen så lenge det er praktisk mulig. Selv om det er på et aldershjem.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

bensin

Rekord-økning i drivstoffprisene – analytiker tror vi ser 30 kroner på bensinpumpene i sommer

Denne jenta ble født 22.02.2022 klokken 02:22 – på sykehusrom nummer 2