in

Atle Antonsen gjør comeback – Antirasistisk senter reagerer

Skjermdump: Youtube

 Warner Bros. Discovery bekrefter overfor VG at Atle Antonsen gjør comeback i «Kongen Befaler».

– På generelt grunnlag er vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. Vi er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra TV-skjermen og offentligheten. Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning, sier kommunikasjonsdirektør i Warner Bros. Discovery, Hanne McBride til avisa.

I denne sesongen av «Kongen Befaler» har det vært med Bård Ylvisåker som programleder.


– Det er jo litt kjedelige omstendigheter å overta rollen under, når alle vet at førstevalget var Linn Skåber. Men jeg er megahappy med å være tredjesortering og takket ja på flekken, sa Bård Ylvisåker i en kommentar da det ble kjent at han erstatter Antonsen.

Nå er imidlertid Atle Antonsen tilbake i programleder-rollen.

Han ble tatt av programmet etter at den norsk-somaliske samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali anmeldte ham for hatytringer i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober i fjor. Saken ble senere henlagt på bevisets stilling. Politiet ville opprinnelig tiltale Antonsen etter straffelovens § 185, første ledd, den såkalte rasismeparagrafen. Statsadvokat Ingelin Hauge besluttet imidlertid at saken skulle henlegges. Denne avgjørlsen ble påklaget, men riksadvokaten tok også en endelig avgjørelse om å henlegge saken.

Lederen for Antirasistisk senter, Hatem Ben Mansour, reagerer på comebacket.

– Jeg tenker det er litt dårlig håndverk av Discovery å i det hele tatt tenke at dette er en god idé. Ønsker man å ha et godt omdømme, eller ikke? Det er mitt spørsmål her, sier Mansour til TV2.no

Han mener komikerens retur kan være ubehagelig for folk med minoritetsbakgrunn.

– Jeg tenker nok at folk med minoritetsbakgrunn ikke kommer til å ha noe særlig lyst til å delta i dette programmet, noe som vil være ganske ekskluderende av Discovery

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Durek starter boyband med to norske skuespillere – harselerer med Se og Hør i ny afterski-låt

Sjokkbeskjed for kvinnen som hevder hun er Madeleine McCann: En prøve er viktigere for henne nå enn DNA-prøvene