Hjem Historier fra livet Bonden Simon gir bort flere lass med grønnsaker – istedet for å kaste dem

Bonden Simon gir bort flere lass med grønnsaker – istedet for å kaste dem

Det er mange som sliter økonomisk for tiden. Nedstengningen av samfunnet har ført til at flere har mistet jobbene sine. Her i Norge har vi heldigvis gode støtteordninger for de som blir berørt. I andre land, får det langt større konsekvenser å miste inntekten sin.

Simon Leong jobber som bonde i Malaysia. Som følge av koronakrisen, mistet han flere avtaler, og han satt plutselig igjen med flere lass med grønnsaker som han ikke fikk solgt. Men i stedet for å la dem gå til spille, bestemte han seg for å gi dem bort til folk som slet økonomisk.

Simon lastet grønnsakene på lastebilen sin, og kjørte inn til byen. Det han ikke visste, var at vennen hans, Shahrizal Denci, filmet det hele, og la det ut på Twitter. Så gikk videoen viralt.

#NSTnation A #Twitter video documenting Leong’s campaign has gone viral since it was uploaded by his friend, Shahrizal Denci, on April 10. #MCO #Covid19 #StayAtHome #DudukRumah

Posted by NST Online on Sunday, April 12, 2020

Hadde ikke noe valg

– Jeg hadde ikke noe valg, siden grønnsakene måtte høstes, hvis ikke hadde de blitt dårlige, sier Simon til New Straits Times, og legger til at han brukte å levere grønnsaker til restauranter i området. Men at nå er de fleste spisestedene stengt.

Simon forteller videre at han ga bort grønnsakene til folk som trengte dem. I tillegg donerte han grønnsaker til sykehuset og til politiet. Han solgte også noen grønnsaker til myndighetene til lave priser, slik at de kunne dele dem ut til byens frivillige organisasjoner.

Nettverk av bønder

Etter videoen av Simon gikk viralt, tok flere bønder kontakt med han, og ville gjøre det samme. Men ikke alle hadde lastebiler de kunne kjøre grønnsakene inn til byen med. Da bestemte Simon seg for å hjelpe.

Nå har han laget et stort nettverk av bønder, der alle hjelper hverandre med å høste, laste og kjøre grønnsakene inn til byen.

– Vi kommer til å dele ut nye 100 tonn med grønnsaker neste uke, sier Simon.

LES OGSÅ: Blomsterhandleren plasserer blomstene han ikke får solgt på gravplasser

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com