Forsiden Familie Da datteren trengte ny lever, ville faren risikere sitt eget liv for...

Da datteren trengte ny lever, ville faren risikere sitt eget liv for å redde henne

Amanda og Justin fra Illinois i USA hadde nettopp fått en frisk og sunn datter, lille Braylee. Men etter få uker merket de at noe var fryktelig galt.

Braylees hudfarge ble merkelig, og hun ble fort diagnostisert med den sjeldne leversykdommen galdes atresi. Det betyr at den lille jenta var født uten galleblære. Sykdommen er kronisk og påvirker flere andre organer, som blant annet leveren og hele fordøyelsessystemet. Det skriver Fox2Now.

Foto: Facebook / Amanda Frankford

Ville risikere sitt eget liv

Reklame

Braylee ble operert i hastverk. Men operasjonen var dessverre ikke vellykket. Tilstanden ble verre, og magen hennes svulmet kraftig opp. Til slutt var den like stor som en basketball.

Det ble klart at lille Braylee trengte ny lever. Da startet jakten på en passende organdonor. Braylees far, Justin Frankford, var en perfekt match, og han bestemte seg umiddelbart for at han ville donere en del av sin lever til datteren.

Det var bare en hake. Justins helsetilstand tilsa at det ville være en risikofylt operasjon for han. Han kunne risikere sitt eget liv. Men av mangel på en annen donor, bestemte Justin seg for å gjennomføre operasjonen for å redde datterens liv.

Foto: Facebook / Amanda Frankford

Legene trodde ikke jenta ville overleve

Men like før Justins operasjon, skjedde det noe. En mann hadde nettopp dødd i en ulykke, og han var en perfekt donor for Braylee.

LES OGSÅ
Fryktelig bilulykke tok livet av tre barn - seks måneder senere får foreldrene en utenkelig nyhet

På operasjonsbordet, ble det konstatert at Braylees tilstand var verre enn først forventet. Legene trodde ikke den lille jenta ville overleve selv om hun fikk ny lever.

Men Braylee reagerte godt på transplantasjonen, og etter operasjonen, kom hun seg raskt. I dag er Braylee en 19 måneder gammel helt normal liten jente.

Husk at organdonasjon redder liv. Uten denne leverdonasjonen, hadde ikke Braylee vært i live i dag. Og hadde pappaen hennes gjennomført operasjonen, er det stor sjanse for at Braylee hadde vokst opp uten faren sin.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT