fredag, desember 13, 2019
Familie Da datteren trengte ny lever, ville faren risikere sitt...

Da datteren trengte ny lever, ville faren risikere sitt eget liv for å redde henne

-

Amanda og Justin fra Illinois i USA hadde nettopp fått en frisk og sunn datter, lille Braylee. Men etter få uker merket de at noe var fryktelig galt.

Braylees hudfarge ble merkelig, og hun ble fort diagnostisert med den sjeldne leversykdommen galdes atresi. Det betyr at den lille jenta var født uten galleblære. Sykdommen er kronisk og påvirker flere andre organer, som blant annet leveren og hele fordøyelsessystemet. Det skriver Fox2Now.

Foto: Facebook / Amanda Frankford

Ville risikere sitt eget liv

Braylee ble operert i hastverk. Men operasjonen var dessverre ikke vellykket. Tilstanden ble verre, og magen hennes svulmet kraftig opp. Til slutt var den like stor som en basketball.

Det ble klart at lille Braylee trengte ny lever. Da startet jakten på en passende organdonor. Braylees far, Justin Frankford, var en perfekt match, og han bestemte seg umiddelbart for at han ville donere en del av sin lever til datteren.

Det var bare en hake. Justins helsetilstand tilsa at det ville være en risikofylt operasjon for han. Han kunne risikere sitt eget liv. Men av mangel på en annen donor, bestemte Justin seg for å gjennomføre operasjonen for å redde datterens liv.

Foto: Facebook / Amanda Frankford

Legene trodde ikke jenta ville overleve

Men like før Justins operasjon, skjedde det noe. En mann hadde nettopp dødd i en ulykke, og han var en perfekt donor for Braylee.

På operasjonsbordet, ble det konstatert at Braylees tilstand var verre enn først forventet. Legene trodde ikke den lille jenta ville overleve selv om hun fikk ny lever.

Men Braylee reagerte godt på transplantasjonen, og etter operasjonen, kom hun seg raskt. I dag er Braylee en 19 måneder gammel helt normal liten jente.

Husk at organdonasjon redder liv. Uten denne leverdonasjonen, hadde ikke Braylee vært i live i dag. Og hadde pappaen hennes gjennomført operasjonen, er det stor sjanse for at Braylee hadde vokst opp uten faren sin.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...