in

Dette er tegn på at du tar hunden din på for lange turer

Mens noen synes det er et ork å komme seg ut på tur med hunden er andre som den glade vandrer som aldri stopper. Ingen av delene er bra for hunden din.

Som dyreeier er har du ansvar for å møte hundens følelsesmessige og fysiske behov. Vi skrev nylig om at norske hunder får for lite mosjon. Hver tredje hund er på tur mindre enn en time per dag. De fleste hunder trenger mellom en og to timers tur. Men det er heller ikke bra å overtrene hundene. Det skjer nemlig også.

Og siden hundene ikke snakker, kan det være vanskelig å vite om du ved et uhell har forårsaket dem smerte eller ubehag.


Dyrevernorganisasjonen RSPCA forteller ifølge The Mirror til Daily Mail hvor ofte hundeeiere bør gå tur med hundene sine – og tegnene de bør være på vakt for som kan indikerer om de går dem for langt og hunden trenger litt lettere turer.

– Trening er utrolig viktig for hunder, men alle hunder er individer og kan ha forskjellige krav avhengig av helse, alder, vekt og rase. Miljøfaktorer som vær, varme og terreng kan også ha innvirkning på hvor langt du bør gå tur med hunden din, påpeker RSPCA-representanten.

– Det som er veldig viktig er at hunder har muligheter til å gjøre fra seg, snuse og hilse på andre hunder, i tillegg til å nyte treningen og stimuleringen de får av å gå tur.

Det er ikke alltid du skal gå så langt med hunden. Foto: Rebecca Scholz / Pixabay

Eiere med eldre eller overvektige hunder samt store og tunge raser eller de med helseproblemer bør holde seg til korte, men regelmessige turer ettersom det er tryggere for kjæledyret deres.

– Det er viktig å snakke med veterinæren din om treningskrav for valper, da disse kan variere rase til rase. I enkelte tilfeller kan overtrening bidra til leddproblemer. Og husk å unngå å gå i varmt vær da hunder kan få heteslag, la talskvinnen til.

Som hundeeier er du den som kjenner hunden din best. Rådet fra RSPCA er å gå turer i hundens tempo og aldri presse den for hardt.

– Hvis de peser overdrevet, sliter med pusten, ser ut til å snuble eller er sløve, kan det være et tegn på at de har gått for langt eller sliter i varmen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Det historiske funnet vekker oppsikt: Den er minst 2000 år gammel

Faren avlyser datterens date fordi gutten hun skulle møte ikke ville hilse på han