in ,

Døv kvinne falt ned fra et fjell i villmarken. Ble reddet av hunden Nanook

nanoo

21 år gamle Amelia Milling er døv, men det stopper henne ikke fra og utforske villmarken. Da hun var på en tredagers klatretur alene i Alaska, gikk det plutselig fryktelig galt.

Amelia var på vei opp et øde fjell i Alaska i USA, da hun plutselig mistet fotfestet og falt ned 90 meter. Det skriver News.

Heldigvis overlevde hun fallet. Ikke fikk hun alvorlige skader heller. Men hun forteller at hun havnet i en sjokktilstand der hun ikke visste hva hun skulle gjøre. Etter å ha falt nesten 100 meter, hadde hun også mistet retningssansen og ante verken hvor hun var eller hvilken retning hun skulle gå for å komme seg tilbake til sivilisasjonen. Men plutselig fikk hun øye på noe.

Først trodde hun det var en hvit ulv hun så, og ble redd. Men så skjønte hun at det var en hund som kom mot henne.

Foto: Facebook/Amelia Milling

Guiden Nanook

Hunden het Nanook, og er en hvit husky som patruljerer området for å hjelpe folk som har gått seg vill. Amelia forteller at hun la merke til at hunden hadde halsbånd på seg. Og på halsbåndet stor det «Guide».

Nanook hjalp Amelia med å finne stien tilbake. Men det begynte å bli sent, og Amelia var nødt til å telte for natten. Nanook bestemte seg for å tilbringe natten sammen med den unge jenta.

Foto: Facebook/Amelia Milling

Alaskas svar på Lassie

Neste dag fortsatte Amelia og Nanook ferden. Men de var nødt til å krysse en elv. Amelia gikk uti, men strømmen var så sterk at den tok tak i henne og dro henne under. Heldigvis var Nanook med. Hunden fikk tak i Amelias ryggsekk og dro henne ut av det iskalde vannet.

Nå skjønte Amelia at hun ikke ville klare å komme seg tilbake på egenhånd. Hun ringte derfor etter den lokale redningstjenesten. De sendte ut et helikopter for å hente henne.

«Hunden var en god hjelper», sier politisjefen i området, Eric Olsen til News.

«Han er Alaskas egen versjon av Lassie», sier han videre.

LES OGSÅ: Sykehuset har ansatt hunden Wynn for å berolige stressede helsearbeidere

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Grevinneheng

Har du grevinneheng? Da bør du prøve denne enkle øvelsen!

Sporløst forsvunnet i regnskogen – når politiet omsider finner jentenes kamera dukker det opp 90 bisarre bilder