Hjem Nyttig Fra butikk til nett – nettbutikken tar over

Fra butikk til nett – nettbutikken tar over

Det er ikke noen tvil om at nettbutikkene har tatt over mye av omsetningen i dagens økonomi, og at vi nordmenn handler mer og mer på nett i disse dager. Det har blitt en enkel vane for mange av oss. Hverdagen er travel og det ofte føles tungvint å reise til butikken for å handle. Men hvilke vaner er det egentlig som har endret seg? Hva er det vi i dag kjøper på nettet som vi ikke gjorde før?

Dagligvarer på nett

Dagligvarer på nettet er en av de stedene hvor vanene våre virkelig har endret seg. Du kan handle mat og drikke, bestille snus, kjøpe matkasser eller apotekvarer på nett, og få det levert rett hjem til deg. Det har rett og slett blitt veldig enkelt. Det er jo ikke noen tvil om at dette er behagelig for de aller fleste av oss. Vi har en travel hverdag fra før av, og det å skulle gå innom butikken eller dagligvarebutikker etter jobb for å kjøpe det man trenger føles ofte slitsomt. Det er nok også at dagligvarebutikker har fokusert stort på å komme på nett – for vi sparer både tid og energi på å kjøpe dette på nett. 

Klær og forbrukerprodukter er nettbutikkenes fokus

Det er ikke noe tvil om at når det kommer til klær og andre forbrukervarer at mange av vanene våre har endret seg. Klær, leker, sko, elektronikk – alle disse tingene er det i dag veldig mange som føler det er lettere å kjøpe via nettet. Selv om mange argumenterer med at man for eksempel ikke kan prøve klær på nett, så har nettbutikkene gjort det veldig enkelt å prøve og returnere varer. Det er nok også derfor vi i stor grad har endret vanene våre der. 

Det er ingen tvil om at vanene våre har endret seg – for det har de. Vi lever mer på nettet, og der har også butikkene fulgt etter. Det er derfor mer vanlig å kjøpe matvarer, klær, elektronikk, sko, sminkeprodukter og til og med snus på nettet. Det passer mer inn i vår digitale hverdag, og for de aller fleste av oss er det veldig enkelt. 

En annen grunn til at nettshopping også har blitt enda mer populært den siste tiden, er også at nettbutikkene har gjort leveringstid og fraktmuligheter enda raskere og enklere. For mange nå kan man få varene sine på få dager – noe som gjør det enda mer fristende å bestille hjemmefra.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com