Hjem Historier fra livet «Genierklært» i Bergen

«Genierklært» i Bergen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er en mann i Bergen som går under kallenavnet «geniet». Det er ikke positivt ment.. Les den utrolige historien om daglig leder i Sk Brann, Roald Bruun Hanssen.

24 november 2006. Dette er datoen som får det til å gå kaldt nedover ryggen til bergenserne. Roald Bruun Hanssen blir ansatt som sportsdirektør.

Da Bruun Hanssen ble ansatt kom han fra jobben som toppfotballsjef i NFF. Tidligere jobbet Bruun Hanssen som daglig leder i Hordaland fotballkrets. En jobb mannen med utdannelse Cand.mag idrett, offentlig adminstrasjon og bedriftsøkonomi, hadde hatt siden 2000.

Best i alt?

Før Bruun Hanssen ble ansatt i Brann gjorde BT et intervju med han.

Roald uttalte da at å være leder er en egenskap, og for meg faller det naturlig. Å ta ordet, å ta ansvar, å være kaptein. Å ta straffene.

– Og du har aldri bommet?

Jo, det har hendt, men aldri når det virkelig gjaldt.

Dette intervjuet samt flere lignende uttalelser har gjort sitt til at Roald gjerne blir omtalt som Roald «best i alt» Hanssen i Bergen. For tabber har han jammen gjort i sin tid i Brann. For å være pinlig korrekt, så har Brann stupt som et lodd på alle områder siden Bruun signerte for Brann i 2006. De tok gullet i Bruun sin første sesong, men etter 2007 har de sportslige resultatene gradvis gått nedover, tilskuersnitt og antall sesongkort  har sunket sesong for sesong. Man har kuttet utgifter, men på grunn av sviktende inntekter går det heller ikke særlig bra med økonomien.

Tabbene

Men hva er egentlig alle disse tabbene til Bruun Hanssen? Hvorfor er han så mislikt blant Branns trofaste?

Historien begynner i juli 2008. Brann vant serien i 2007 sesongen og skal ut i kvalifisering til mesterligaen. Dersom man hadde klart å kvalifisere seg ville det betydd en enorm økonomisk inntjening for sportsklubben. Like før kvalifiseringen blir lagets toppscorer og kanskje viktigste spiller, Thorstein Helstad, solgt til Le Mans for 16 millioner norske kroner. Mange kritiske røster ble rettet mot Bruun Hanssen som solgte gullkalven like før de viktige kampene.

Roald Bruun Hanssen sa den gang til BA at:

Når dette budet kom fra Le Mans, hadde det vært umulig for oss for å forlenge kontrakten med Thorstein, han ville til utlandet.

Noen mente uansett at Bruun Hanssen burde satt foten ned ovenfor Helstad, og lovet han å bli solgt etter kvalifiseringen. Daværende trener Mons Ivar Mjelde har blant annet uttalt:

Disse tingene har vært medvirkende årsak til at jeg leder laget i min avskjedskamp på søndag, sier Mjelde til TV 2 Sporten på spørsmål om Helstad-salget er årsak til at han er ferdig på Brann Stadion etter sesongen.

Uansett. Bruun Hanssen lovet med salget av Helstad, at en fullgod erstatter var på plass. Juvelen til Lyn, Odion Ighalo skulle være klar for 15 millioner norske kroner. Avtalen var ikke signert, men Bruun uttalte til VG:

Vi forholder oss til den vanntette avtalen med Lyn og den vanntette avtalen med Ighalo og hans agent. Vi skal møte Ighalo i morgen – og forventer at han blir Brann-spiller.

Den vanntette avtalen Bruun Hanssen refererte til, viste seg etterhvert å være et håndtrykk. Eller som Bruun Hanssen sa, en «gentlemens agreement.» Møtet mellom Bruun Hanssen og Ighalo gikk ikke som forventet. Ighalo takket nei og gikk til italiensk fotball. Erstatteren til Thorstein Helstad ble aldri hentet, og Brann røk knepent ut av mesterligakvalifiseringen. Hvem vet hvordan bildet hadde vært dersom Brann hadde en skikkelig toppspiss i de kampene?Assistenten får sparken

August 2008. Brann sliter sportslig. Den berømte «andre sesongen» etter man har tatt gull viser seg vanskelig. Det begynner å ulme rundt trener Mons Ivar Mjelde og mange lurer på hvor lenge han sitter. Plutselig kommer nyheten om at Brann har sparket assistenten, Espen Steffensen. For kanskje første gang i fotballhistorien har en assistent fått sparken på grunn av dårlige sportslige resultater. Harald Aabrekk kommer inn som ny mann. Trener Mons Ivar Mjelde har senere forklart at dette var en avgjørelse tatt over hans hodet, og at han følte seg dolket i ryggen som mistet sin betrodde assistent. Bruun Hanssen sa den gang til TV2:

 Vi vet at Harald er en ressurs. I en situasjon der vi har slitt med å få ut lagets potensial, har vi funnet det naturlig å be ham bidra tettere opp mot A-laget.

Det hører med til historien at Mons Ivar Mjelde trakk seg som trener etter sesongen.

Bruun Hanssen var opptatt av å gi honnør til Mjelde.

Jeg har mest lyst til å gi hønnør til Mons for måten han løser situasjonen på.

På direkte spørsmål om han har vurdert sin egen stilling som sportssjef i klubben, svarte han følgende:

– Nei, det har jeg ikke gjort i den situasjonen vi er i nå.

Mons Ivar Mjelde har på sin side sagt at Bruun Hanssen ofret han etter denne sesongen. Mjelde uttalte at det er mye dårlig lederskap i Brann, tydelig rettet mot Bruun.

Steinar Nilsen tar over roret

November 2008. Brann ansetter Steinar Nilsen som trener. Bruun Hanssen sier at han er sikker på at Brann har funnet rett mann.

Den sportslige nedturen i Brann fortsatte. Klubben måtte gjøre grep, noe som resulterte i at Steinar Nilsen som BT skrev «fikk all sportslig makt». Han skulle være både trener og sportslig leder.

Det betyr at Roald Bruun-Hanssen gikk over fra sin stilling som sportslig leder til å bli operativ leder/strategisk controller. Det er dette Mons Ivar Mjelde har referert til når han snakker om at i Brann blir man sparket oppover dersom man ikke behersker den jobben man har.

Roald Bruun-Hanssen gjorde det klart at han ikke skulle være helt ute av drift når det ble snakk om spillersalg.

Når vi kommer til kontraktsforhandlinger vil jeg være med, sa Bruun-Hanssen.

Steinar Nilsen ble ingen suksess i Brann. Sportslig var det svært dårlig. 22 mai 2010 var det slutt for Nilsen. Steinar fikk sparken bare et par uker etter at han ble gitt all sportslig makt!

Etter at Nilsen ble sparket, har han i likhet med Mons Ivar Mjelde, langet ut mot Roald Bruun Hanssen. Til TV2 uttalte Nilsen i 2010:

 Du må slippe til de med spisskompetanse på området og la de bestemme og utvikle. Da sier det seg selv hvem som må gjøre hva.

– Sikter du til daglig leder?

Det er ingen tvil om at om man skal få virkelig fart i en så flott klubb som Brann så er det kompetanse som trengs å komme til og til å ta beslutninger.

Den tidligere Brann-treneren mener at ledelsen – med Roald Bruun-Hanssen i spissen – må ta ansvar.

– Ledelsen må ta sitt ansvar og være bevisst på sitt ansvar. Sånn er det ellers i næringslivet – det kjenner alle til, sier han, og legger til:

– Skal man ha en tittel som administrerende direktør/daglig leder så er det på tide å ta ansvar for det som har skjedd.

Moms og bankgaranti

Roald Bruun Hanssen har som nevnt i innledningen, utdanning innenfor bedriftsøkonomi. Det allikevel ikke til å komme unna at Brann lang i fra er en sunn økonomisk «bedrift». Roald har da også vært langt ute å sykle når det kommer til temaene moms og bankgaranti. Vi får begynne med den skandaløse momstabben. Året var 2010. Brann hadde hatt en dårlig sesong, og det gikk dårlig med økonomien. Det var varslet nedskjæringer og oppsigelser.

Det hadde med andre ord vært kjærkomment med noen ekstra millioner i kassen. Det har seg nemlig slik at tippeligaklubbene kan søke om momskompensasjon. Dette måtte den gang gjøres før 1 september 2010. For Brann sin del ville en søknad om momskompensasjon dette året tilsvart 3,9 millioner kroner tilbakebetalt til kassen. Men daglig leder Bruun Hanssen og daværende controller Terje Marthinsen tolket regelverket feil. De søkte ikke, og fikk dermed ikke en krone i momskompensasjon. Rosenborg som på sin side forsto regelverket og søkte, håvet inn 4,9 millioner i momskompensasjon.

Vell vell. Man tenkte kanskje at dette ville være en vekker for daglig leder Bruun Hanssen, og at man fra nå av ville sette seg skikkelig inn i lover og regler når det kommer til store pengebeløp. Den gang ei.

Januar 2011. Branns store profil og beste spiller, Erik Huseklepp, blir solgt til Bari. Summen skulle visstnok være 14 millioner norske kroner. Penger Brann var i stort behov av. Problemet var bare at Bari ikke betalte for seg. Bruun Hanssen mente at det skulle foreligge en bankgaranti som skulle sikre Brann pengene.  Denne bankgarantien hadde imidlertid aldri blitt gitt, mye på grunn av at daglig leder for SK Brann, Roald Bruun-Hanssen, ikke hadde kvalitetssikret denne .

Banksjef i DnB Nor Eirik Hammer synes ikke Brann har opptrådt smart i denne saken.

Når man inngår avtaler av en såpass stor verdi er det uprofesjonelt å ikke søke råd hos en bank. I beste fall er det kritikkverdig av en ledelse, sier han.

Branns daværende styreleder, Lars Moldestad fredet Bruun Hanssen til tross for tabben. Moldestad sa den gang at:

I det fall det er gjort feil her, så kan det skje alle. Det kan skje på en fotballbane. Om en back eller midtstopper scorer selvmål og klubben rykker ned, så kan du ikke sparke dem for det.

Brann som konsertarrangør

Vi har nå sett at Brann og Bruun Hanssen ikke har gjort hjemmeleksen i forhold til momsregler, underskrift fra spillere samt bankgarantier. Dårlig utførte hjemmelekser som har ført til inntektstap. Så hva er da mer naturlig enn å finne andre kanaler man kan dekke inn tapene på? Joda, Bruun Hanssen hadde en lys idé om at det å arrangere konsert på stadion ville bringe sårt tiltrengte penger til tomme lommer.

Sommeren 2013 spilte velkjente Muse opp til dans på stadion. Selve konserten var en suksess med bra oppmøte. Referatet fra årsmøtet i Brann 2013 viser at klubben tjente 1,2 millioner på konserten. Problemet i ettertid var at selve banen til Brann ble ødelagt av konserten og måtte byttes ut. Bruun Hanssen forklarte til VG at:

Vi tok høyde for dette i avtalen, men vi håpet selvsagt at gresset skulle ta mindre skade enn det gjorde. Da dekket ble tatt av var deler av gresset mer eller mindre dødt, og vi har ingen annen utvei enn å skifte det.

Hvor mye det kostet Brann å skifte store deler av dekket, er vi usikker på.

Men Roald hadde nok sett at her var det penger å hente. Med det resultat at Kings Of Leon ble hyret inn for å spille på stadion 9 august 2013. Til denne konserten viste det seg å bli et svært labert billettsalg. Brann.no meldte at konserten ble avlyst da det bare var solgt 3000 billetter. Det viste seg i ettertid at Brann og Rock In Bergen AS måtte betale 2 millioner hver til Muse, selv om de ikke møtte opp.

Bruun Hanssen innrømmet til BA at kontraktsinngåelsen med Kings of Leon ble en lærepenge.

Neste gang skal vi sikre oss bedre, sier Bruun Hanssen.

Har du hørt det før?

Sagaen om Rune Skarsfjord

Brann og Bruun Hanssen sparket Mons Ivar Mjelde og Steinar Nilsen. Begge disse har som tidligere skrevet, langet ut mot kompetansen til Bruun Hanssen i ettertid. En som ikke har gjort det er Rune Skarsfjord.

Skarsfjord var assistent under Steinar Nilsen. Da Nilsen ble sparket, rykket Skarsfjord opp som Branns hovedtrener. Rune startet bra med Brann i sin første sesong. Men hadde deretter en gradvis nedgående kurve. Historien om Skarsfjord er lang. Kort fortalt ble Rune en meget upopulær mann i Bergen. Han hadde liten evne til å være selvkritisk og ta på seg ansvar for den sportslige nedgangen.

Sesongen 2013. Brann spilte lite underholdende fotball, tilskuerne sluttet å gå på stadion. Det var protester og folk boikottet  å fornye sesongkortene sine. Man opplevde de laveste tilskuertall på stadion på over 10 år, og den dårligste poenghøsten på 34 år.

Noen måneder før det virkelig begynte å koke hadde Brann med Roald Bruun Hanssen i spissen forlenget Skarsfjords kontrakt, til unison misnøye i Bergen!   Bruun Hanssen sa den gang til BT at: Resultatmessig er vi der vi forventet å være.

Det kom frem at Brann hadde mottatt 10 millioner av Trond Mohn mot at de forlenget kontrakten til Skarsfjord. Dette skapte mye rabalder i Bergen, som mente at den «medlemstyrte» klubben nå var kjøpt og betalt.

I november 2013 trekker Skarsfjord seg fra jobben. 4 måneder etter at Bruun Hanssen forlenget hans kontrakt. Hva Brann måtte ut med i fallskjerm for at Skarsfjord skulle gå er uvisst.

2014

På slutten av året 2013 ble Rikard Norling presentert som ny Branntrener. Han ble tatt i mot som en helt på sin første pressekonferanse. Norling hever rundt 3 millioner kroner i årslønn i Brann. Sesongen har vært en katastrofe. Norling har i forhold til poeng vært en av de svakeste Branntreneren gjennom tidene.

Mange mener fremdeles at Norling er en stor trenerkapasitet, men at han lider over å styre en lite komplementer stall – satt sammen over år av Bruun Hanssen.

De siste kampene har publikum ropt på Bruun Hanssen sin avgang. Kanskje har man endelig fått nok i Bergen?

En fortreffelig teft på overganger?

I Bruun Hanssen sin tid i Brann har klubben hatt oppsiktsvekkende svak uttelling på overgangsmarkedet. Det hele blir relativt svart dersom man ser det oppsatt. Vi presenterer her listen over hvilke spillere Bruun Hanssen har vært delaktig å hente til Brann. Vi har utelukket unggutter som har rykket opp fra egen avdeling, eller som ikke har kostet noe og hatt lav lønn.

2007

Joakim Sjöhage – Ble hentet for 2,5 millioner kroner. Bruun Hanssen uttalte at han hadde store forventninger til spilleren. Tidligere fotballagent Knut Høibraaten har nylig gitt ut bok. Overgangen til Sjöhage blir omtalt slik i boken:

«Stakkars Roald Bruun-Hanssen som ble Per-Oves etterfølger. Å hoppe etter Wirkola blir som barnemat å regne i forhold til jobben Roald hadde staket ut for seg. Han gikk også fem på nesten umiddelbart. Som agent i mitt firma, ble Per-Ove forespurt om å selge inn den svenske spissen Joakim Sjöhage til Brann. Per-Ove så gutten i kamp, og konkluderte raskt med at han ikke var i nærheten av å kunne kjempe om en plass i Branns førsteellever. Som den kremmer jeg er, ba jeg nå Per-Ove uansett selge ham inn. Det fikk jo faen være opp til Branns sportslige apparat å vurdere spilleren. Jeg minnet Per-Ove på at han nå satt på den andre siden av bordet, og måtte endre tankegangen sin radikalt.»

Fasiten for Sjöhage ble 3 kamper for klubben. Per Ove hadde rett i sine vurderinger om at denne spilleren ikke var i nærheten av å være god nok.

Knut Walde – Ble hentet tilbake til sine andre periode i Brann. Mange satt spørsmåltegn til prisen på 2 millioner kroner, da Walde ikke va god nok sist han var i klubben. Bruun Hanssen uttalte til Brann.no at: Vi er glad for å kunne gi ham sjansen. Skeptikerne fikk rett. Walde var ikke god nok nå heller, og ble utlånt og senere gitt tilbake til Løv Ham.

Hassan El Fakiri – Kom gratis. Årslønn rundt 2,5 millioner kroner.

Azar Karadas – Ble hentet tilbake til klubben han forlot i 2002. Pris: Rundt 3 millioner kroner.

2008

Njogu Demba Nyren – Kostet 9,5 millioner kroner. Var en av de best betale i Brann, men leverte aldri varene.

Gylfi Einarsson – Kom gratis til Brann. Var skadeplaget hele karrieren i Brann og levde aldri opp til forventningene. Tjente nesten 3 millioner kroner i året.

Michael Twaite – Kostet 1 million kroner. Ble aldri noen slager, og ble utlånt etter bare 6 måneder i klubben. Kom aldri tilbake.

Rodolph Austin – Kom på lån med opsjon på kjøp. Brann benyttet seg av opsjonen. Austin ble en kjempespiller for Brann. Han ble solgt for 2,5 millioner kroner til Leeds i 2012. En pris som burde vært mye høyere. Austin var nemlig på utgående kontrakt, man hadde ikke forlenget i tide med Austin og måtte enten selge billig eller vente til sesongen var ferdig og gi han gratis.

Birkir Már Sævarsson – Kom til Brann fra islandske Valur. Brann måtte ut med 1,3 millioner kroner, samt en viss sum ved et bestemt antall spilte kamper. Birkir må sies å vært en god handel. Har utenom inneværende sesong spilt fast på laget.

2009

Bjørnar Holmvik – Kom gratis til Brann. Var en av de lønnsledende i klubben med 2,7 millioner kroner i året. Satt mye på benken i Bergen, og viste seg som en begrenset fotballspiller da han fikk spille.

David Nielsen – Kom til Brann som en del av en byttehandel med Demba Nyren. Nielsen hadde en årslønn på 1,5 millioner kroner i Brann og scorte 4 mål på 33 kamper for klubben..Som spiss.

Cato Hansen – Kostet 3 millioner kroner, samt en avtale om 2 millioner ekstra etter x-antall kamper. Kan høres drøyt ut for en unggutt som startet 17 kamper, og kom innpå i 11 kamper for Bryne i 1 divisjon sesongen før. De 28 kampene han var involvert i for Bryne resulterte i 5 mål. I Brann ble det 23 offisielle kamper og 0 mål.

Diego Guastavino – Kom til Brann fra Lyn. Prislapp på 2 millioner norske kroner. Diego var en god spiller og en viktig brikke i Brann. Men hjemlengselen ble for stor og han dro tilbake til Uruguay i slutten av 2011.

2010

Erik Mjelde – Bergenseren som tidligere var blitt vraket og sendt på dør, ble hentet tilbake for 2 millioner kroner. Ble aldri noen særlig suksess i sin andre Brannperiode heller.

Zsolt Korcsmár – I følge transfermarkt betalte Brann 2,8 millioner kroner for Zsolt. Han ble en av Branns best betalte spillere. Zsolt spilte bra i Brann, men man var sent ute med å forlenge kontrakten hans noe som gjorde at Brann måtte selge han til Greuther Fürth i 2013 for 1,8 millioner kroner.

2011

Chukwuma Akabueze – Kostet Brann mellom 4-5 millioner kroner. Årslønn på 1,8 millioner kroner.  Spilte 53 kamper og scoret 10 mål for Brann. Ble mest kjent i Bergen for å sinke angrepsspillet.

Lars Grorud – Kom gratis fra Sogndal, men forsvarte aldri lønnen han hadde.

Carl-Erik Torp – Carl Erik var en suksesshistorie. Kom gratis og leverte varene, helt til hjertet gjorde at han måtte gi seg med fotball.

Kim Ojo – Kom gratis. Spilte bra i sin første sesong og ble solgt med gevinst.

Piotr Leciejewski – Kom gratis og har vært en suksess.

2012

Fredrik Nordkvelle – Ble aldri en suksess.

Tomasz Sokolowski – Hadde vært lenge skadeplaget da Brann hentet han. Fikk allikevel en årslønn på 1,5 millioner i Brann. Var mye skadet og blomstret aldri på midtbanen til bergenserne. Ble «gitt bort» til Stabæk i 2014.

Erdin Demir – Ble kjøpt for 3 millioner kroner. Ble omtalt som et kjempe talent da han kom. Er fremdeles i Brann, uten å være fast på laget.

Markus Jonsson – Kom gratis til Brann og fikk en årslønn på 1,3 millioner kroner. Har stort sett vært skadet siden.

Amin Askar – Ble hentet fra Fredrikstad. Har levert litt opp og ned i Brann men alt i alt en god signering.

Oumar Niasse – Debuterte 30. mars 2012, men ble sendt hjem allerede i første halvdel av juli, før kontrakten gikk ut. Niasse endte da opp i tyrkisk fotball hvor han storspilte, for så å bli solgt til russisk fotball og Lokomotiv Moskva for 46 millioner norske kroner!

2013

Martin Pusic – Kom gratis til Brann. Sto oppsiktsvekkende ført opp med 2,2 millioner i inntekt i ligningstallene for 2013. Bruun Hanssen uttalte om dette til BA at: » Men når alle spillere som har en viss CV kommer fra utlandet, så må man regne med å betale «sign on fee»«. Pusic ble aldri noen fotballfrelser for Brann og spiller i dag i Danmark.

Daniel Mojsov – Kom gratis, har enda ikke imponert noen i Idrettsveien.

2014

Vadim Demidov – Kom gratis. Men skal visstnok har fått en bra sum for å signere, samt meget god lønn. Hadde ikke spilt fotball på «år og dag» da han ble hentet, og har nesten utelukkende vært skadet siden han kom.

Jakob Orlov – Ble hentet for 4,1 millioner før sesongen samt en årslønn på rundt 1 million kroner. De fleste som har sett Orlov for Brann i år har satt store spørsmåltegn bak prisen.

Erlend Hanstveit – Ble hentet tilbake til moderklubben. Ingen dyr mann, men har ikke briljert for Brann i år.

Azar Karadas – Azar signerte for Sogndal i august 2012. Han har ved flere anledninger fridd til Brann om å hente han når han var gratis. Brann har avslått. Hentet han i sommer for rundt 2 millioner kroner.

Marcus Pedersen – Hentet på slutten av sommeren. Overgangssummen var på under en million. Med sign on fee og lønn vil han ligge på et sted mellom 2-3 millioner kroner i lønn hos Brann. Dette er redningsmannen man håper på, som så langt bare har vist glimt av hva han kan i Brann.

Oppsummert

Roald Bruun Hanssen har kostet Brann penger. Mye penger. Dersom man ser på overgangssummer Brann har betalt for spillere siden Bruun ble ansatt, samt lønninger forstår man at det har vært et forferdelig sluk. «Momsskandalen» og glippen med bankgaranti ved Huseklepp salget har kostet millioner. Fadesen med Muse og Kings Of Leon konsertene førte til ødelagt bane og minustall.

Brann kunne allikevel vise til overskudd i 2011 og 2012. Det er på det rene at Bruun-Hanssens gode kontakt med Trond Mohn er avgjørende for resultatene. BT har tidligere regnet ut at Mohn har delt ut 63 millioner i rene gaver til klubben siden 2008.

BA viste i august 2014 til strategiplanen Bruun Hanssen la frem i februar 2012. Det 17 siders lange dokumentet sa blant annet følgende:

  • Brann skal være et stabilt topplag innen 2015. Brann skal komme blant topp fire i 2014.
  • Fra 2011 til 2014 skal inntektene økes med 22 millioner – før de skal økes med nye seks millioner året etter.
  • Altså skulle omsetningen økes med 20 prosent på tre år.

Dette var en kjempe bom. Ingen av målsetningene har blitt innfridd. Brann ligger på nedrykk, og inntektsnivået ligger under 2011-nivået. Bruun Hanssen tar ingen selvkritikk.

Bruun Hanssen har imidlertid hatt en formidabel lønnsvekst i sin tid i Brann og tjener i dag godt over millionen.

Man kan også se på faktorer som gjelder tilskuere. Salget av sesongkort har stupt de siste sesongen. Solgte billetter har stupt. Mange av de solgte sesongkortene møter ikke opp til kamp. Det er mange i Bergen som er lei. Lei av Bruun Hanssens vannskjøtsel av klubben. Lei av arrogansen og mangel på å ta selvkritikk. Lei av at dyrt innkjøpte spillere ikke blir fornyet med kontrakt, og går gratis fra klubben. Lei av de mange tabbene som har kostet Brann dyrt økonomisk. Lei av at Bruun Hanssen alltid slipper unna, han vært innom titlene sportsjef, controller og daglig leder i klubben.

Forrige sesong endte Brann på 8 plass. Dette kunne utløst en lukrativ bonus for spillerne. Bruun Hanssen var nemlig mannen bak bonusordningen som ville gitt spillerne feite bonuser for å nå 40 poeng. En poengsum som den sesongen tilsvarte 7 plass. Brann klarte bare 39 poeng og 8 plass, så bonus uteble. Men hvem andre enn Brann premierer middelmådighet? Dette blir sett på nok en skamplett for Roald Bruun Hanssen.

Det er ingen toppledere i næringslivet som ville overlevd i jobben så lenge som Bruun Hanssen har gjort i Brann, med så dårlige resultater. Mange har spekulert i at Bruun har blitt sittende på grunn av sin gode kontakt med velgjører til klubben, Trond Mohn. Nå har imidlertid Mohn sagt at han vil fortsette sin støtte til Brann, uavhengig av om Bruun Hanssen jobber der eller ikke.

Vi avslutter denne artikkelen med å se på uttalelsene til Bruun Hanssen da han kom til Brann i 2006:

– Jeg har et bredt kontaktnett i norsk fotball, og det vil hjelpe meg i denne jobben. Hovedfokuset for klubben blir å finne gode spillere i breddeklubbene.

– Vi vil få mer ut av hver enkelt spiller og trener, og få dem til å samarbeide enda bedre.

En som ikke har mistet popularitet innenfor sportens verden er Marit Bjørgen. Les hvorfor nordmenn elsker henne.

Hva mener du om jobben Roald Bruun Hanssen har gjort i Brann?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com