Hjem Nyheter Kripos advarer mot ekstremt farlig dop – kamuflert som godteri

Kripos advarer mot ekstremt farlig dop – kamuflert som godteri

Forrige uke skrev Sosialnytt en sak som handlet om at politiet i USA advarte mot partydop som kamufleres som godteri. Nå har Kripos gått ut og advart mot det samme i Norge. 

Det var TV 2 som først omtalte saken hvor Kripos advarer mot partydop. De har observert at stadig nye rusmidler dukker opp på markedet, nye rusmidler som kamufleres som amfetamin, ecstasy eller MDMA.

Problemet er bare at de nye rusmidlene er enda farligere enn rusmidlene de utgir seg for å være. Et av disse stoffene går under navnet PMMA.

Merete Vevelstad er overlege og spesialist i klinisk farmakologi ved Oslo universitetssykehus, hun har blitt intervjuet av TV 2, og slår alarm.

– Dette er ting folk ikke vil ha, og hvis de hadde visst hva de fikk så hadde de ikke tatt det. PMMA er et mislykket rusmiddel. Det gir nesten ikke rus, bare bivirkninger. Og dobler du dosen vil mange kunne få en dødelig forgiftning, sier hun.

Nye farger og fasonger

Kripos skriver på sin egen Facebookside:

«Dessverre må vi fortsette å advare mot såkalt partydop. Dopet kommer i stadig nye farger og fasonger. Mange vet ikke hva de får i seg og det er stor fare for å bli forgiftet.»

Kripos forteller til TV 2 at kommersiell produktutvikling når det gjelder partydop kommer fra USA.

Foto: Kripos, via TV 2

Politiet i USA har også gått offentlig ut og advart mot den nye trenden. De har avdekket at doplangere i større og større grad produserer dop som skal være tiltalende av utseendet.

De siste avsløringene handler om at dopet blir produsert slik at det ser ut som godteri.

Det kan med andre ord virke til at «godteridopet» har nådd Norge.

I følge Merete Vevelstad kan bare bittesmå doser av dopet være livsfarlig.

Det er jo selvfølgelig slik at man ikke bør prøve dop overhodet. Det er ingen nyhet at dop tar liv. Men når dop blir produsert som tiltalende godteri er det lett for at terskelen til spesielt unge mennesker blir lavere for å prøve det ut. 

Trykk på deleknappen under artikkelen for å spre Kripos advarsel! 

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com