Hjem Familie Moren kom over den sykehusansatte som satt og leste bok for datteren. Så gikk bildet viralt

Moren kom over den sykehusansatte som satt og leste bok for datteren. Så gikk bildet viralt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Lille Parker ble født altfor tidlig, i svangerskapsuke 23. Etter å ha tilbrakt nesten et år på sykehuset, fikk hun i sommer endelig dra hjem. Men en forkjølelse sendte den lille jenta tilbake til sykehuset i romjulen.

Parker sliter med underutviklede lunger som følge av at hun ble født for tidlig. I romjulen fikk hun en forkjølelse, hvilket ble for tøft for den lille jenta. Hun måtte tilbake til sykehuset, MercyOne Des Moines Medical Center i Iowa i USA. Det skriver nettsiden Inspire More.

«Vi visste at en forkjølelse kunne være farlig for henne, men vi tenkte ikke på at det skulle bli så alvorlig så fort», skriver mamma Cassie Baker på Facebook.

Foto: Privat / facebook

Leste for datteren

Cassie og hennes ektemann Jacob måtte tilbringe lang tid på sykehuset med datteren. En dag da Cassie kom inn til datterens rom, satt det en mann ved sengen hennes og leste i en bok. Mannen viste seg å være Dane Pratt, og var sykepleier på barneavdelingen.

«Som foreldre, får det deg til å føle deg så hjemme, bare å vite at det finnes medisinsk profesjonelle som ikke bare ser på dette som en jobb, men som i tillegg virkelig bryr seg», sier Cassie.

Hun ble så rørt, at hun valgte å dele bildet på Facebook. Der gikk det etter kort tid viralt.

Foto: Privat / facebook

Laget bibliotek

Det viste seg at Dane med jevne mellomrom brukte å ta med seg sine egne bøker, eller bøker han hadde lånt på biblioteket, for å lese for barna på sykehuset.

Etter at Cassie la ut bildet av Dane på Facebook, har folk engasjert seg så mye i lesingen hans, at Dane har opprettet et lite bibliotek på barneavdelingen. Her kan alle som er innom avdelingen, legge igjen nye eller pent brukte bøker som barna kan låne, eller som Dane kan lese for dem.

«Å gjøre noe ekstra for folk, betyr ikke at du nødvendigvis trenger å gjøre noe ekstra», sier Dane.

«Noen ganger handler det bare om å gjøre noe så enkelt som å lese en bok», sier han videre.

LES OGSÅ: Sykepleieren sitter ved siden av en døende kvinne – vet ikke at et kamera filmer sangen hennes

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com