onsdag, mars 3, 2021

Stortinget overkjører regjeringen: Skjenkestoppen oppheves

Mest lest nå

Regjeringen følger motvillig opp vedtaket fra Stortinget og opphever skjenkeforbudet.

Stortinget ber regjeringen sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering. Dette melder NRK og E24.

Vedtaket blir iverksatt natt til fredag. Helse- og omsorgminister Bent Høie er uenig med opposisjonen og mener det er for tidlig.


LES OGSÅ: Erna lemper på reglene, men Oslofolk bør forberede seg på fortsatt strenge særtiltak også i de kommende ukene

Foto: Bent Høie / Facebook

– Det er for tidlig å åpne nasjonalt for skjenking. Vi er fortsatt i en usikker situasjon. Erfaring internasjonalt og er dårlig på dette området, sier Høie til NRK.

Han sier regjeringen selvfølgelig skal følge opp de vedtakene stortinget har gjort, og legger til at Stortinget har ansvar når de overprøver regjeringen sine vedtak og råd på dette området.

– Gjennom dette har Stortinget prioritert gjenåpning av alkoholservering. Det betyr at andre lettelser kan bli skjøvet ut i tid fordi det er summen av tiltakene som har effekt på smittespredningen, sier Høie til E24.

Da regjeringen la frem oppdaterte korona-retningslinjer mandag var det først og fremst for barn og ungdom det ble sluppet litt opp, og det ble lagt vekt på at kommunene selv måtte vurdere situasjonen i forhold til smittetallene.

Nasjonal sjenkestopp ble imidlertid videreført samtidig som en undersøkelse fra Virke viste at over halvparten av deres medlemmer i serveringsbransjen frykter konkurs.

Les også: Her trilles 104 år gamle Elena ut av sykehuset til stående applaus – frisk etter Covid-19

Forslaget om å skrite den nasjonale skjenestoppen ble fremmet av FrP-leder Siv Jensen. Hun sier hun er overrasket over flertallet.

– Det er ingen grunn til å ha et nasjonalt skjenkeforbud når det er så stor smittevariasjon og det er i hvert fall fornuftig å kunne åpne for alkoholservering sammen med matservering på steder som har organiserte smittevernregler, sier Jensen til NRK.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter