in

 Ulrik (10) har plukket 350 sekker med plast: – Vil heller plukke søppel enn å spille Fortnite

Foto: Privat

Ulrik Sandøy Sørensen (10) fra Kristiansund har plukket 350 søppelsekker fulle av plast og søppel fra strandkanten. Det har han tjent 35.000 kroner på.

«Nå syns han det er kjekkere å reise ut og plukke enn å sitte inne og spille Fortnite», sier Ulriks pappa, Ronny Sørensen til NRK.

Nordmøre og Romsdal friluftsråd har en prøveordning der man får 100 kroner for hver sekk man leverer inn med søppel fra strendene. Folk plukker når de vil, leverer det inn på det kommunale mottaket og får pant for jobben.


«Det er dette vi ser resultatet av her, det ser ut til å virke, seier leder i friluftsrådet, Ola Fremo.

Foto: Privat

Vil redde skadede skilpadder

Ulrik har plukket søppel for 35.000 kroner. Det meste har han satt inn på en sparekonto, men han har unnet seg en elektrisk sparkesykkel. Sparepengene skal han bruke til å dra til Hellas eller Italia. Der han vil hjelpe til på et dyrehospital, som redder skadede skilpadder og hjelper dem til å legge egg.

«Vi må redde naturen, og vi må hjelpe alle dyrene, sier Ulrik.

Ulrik har alltid vært opptatt av naturen og dyrene. Og i det siste har engasjementet hans virkelig satt fart. Ulriks pappa er veldig stolt av sønnens engasjement.

«Jeg kjenner at vår generasjon er tapt, så vi må satse på barna for å løse miljøutfordringene. Ulrik er oppriktig opptatt av det», sier han.

Foto: Privat

Kjempeimponert over innsatsen

Og etter hvert som Ulrik renser strendene for søppel, må han og faren reise lenger og lenger ut for å finne mer søppel. Nå tar de ofte båten ut til holmene og øyene for å plukke søppel der.

Statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Sveinung Rotevatn (V), er kjempeimponert over jobben Ulrik har gjort.

«Jeg er kjempeimponert over innsatsen til Ulrik. Miljødirektoratet og Friluftsrådet vil evaluere ordningen for å se om dette er noe vi skal fortsette med», seier han.

Foto: Privat

LES OGSÅ: Flere ganger i uken plukker 4-år gamle Ebbe søppel – Voksne er for late

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Melania Trumps juledekorasjoner får kraftig kritikk: – Minner om sluttscenen i «The Shining»

Spor av nervegift funnet i frukt i Norge – også i økologisk