Hjem Historier fra livet 98-åring ble mangemillioner takket være aksjer han kjøpte for 70 år siden – Få med deg hva pengene gikk til

98-åring ble mangemillioner takket være aksjer han kjøpte for 70 år siden – Få med deg hva pengene gikk til

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I 1923 var Russ Gremel fire år gammel og hadde nettopp flyttet inn i et nytt hjem med sin familie i Jefferson Park-området i Chicago. Gatelyktene måtte tennes om natten, og det var hester som fraktet folk rundt i byen.

Nå i en alder av 98 år, bor Russ alene i det samme huset hvor han vokste opp. Favorittmåltidet hans er havregrøt, han lever et enkelt liv. Men Russ har en stor hemmelighet som han har skjult for sin familie og venner i 70 år.

Foto: Fox32

Da Russ var ung, sa broren hans at han skulle investere penger i apotek fordi folk alltid vil trenge medisin og kvinner alltid vil kjøpe sminke. Så Russ brukte rundt 8000 kroner på aksjer i et lokalt apotek i Chicago.

Nå, alle disse årene senere, har apoteket vokst seg til en enorm kjede, nemlig Walgreens. Aksjeandelen som Russ kjøpte for 70 år siden, har vokst til en svimlende verdi av 16 millioner kroner. Det skriver Chicago Tribune.

Foto: Chicago Tribune

Gir til naturen

Russ har aldri fortalt noen om aksjene han kjøpte. Aksjene har naturligvis steget i verdi gjennom årenes løp, og Russ kunne solgt dem på et hvilket som helst tidspunkt i sitt voksne liv og blitt millioner. Men han visste ikke hva han skulle gjort med pengene.

LES OGSÅ: Idrettstjerne hylles etter sitt bidrag – gir over 90 millioner til fattige og hjemløse

Først som en 98-år gammel mann, fant han ut hva han skulle gjøre med aksjene. Og Russ tok et valg som de færreste ville gjort. Han donerte aksjene bort til en stiftelse som heter Illinois Audubon Society. Dette er en stiftelse som jobber for å bevare naturen og dyreriket.

Takket være gaven fra Russ, kunne stiftelsen denne måneden åpne et enormt naturreservat.

Reservatet er dedikert i hans navn.

Foto: Youtube

Som ung, elsket Russ å gå ut i naturen og utforske, og han håper nå at flere av den oppvoksende generasjonen i Chicago kan få de samme opplevelsene som han fikk i naturen.

Foto: privat

«Du må gjøre noe bra i denne verden,» fortalte Russ til Chicago Tribune. «Det er hva penger er til for.»

Del gjerne denne inspirerende historien videre!

LES OGSÅ: Den ni år gamle gutten brukte lommepengene sine på hundemat til gatehunder. I dag driver han et hundehjem

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com