in

Diva fra Askim ble skremt av nyttårsrakettene: Den lille hunden overlevde fem døgn ute i bitende kulde

Foto: Privat

Gjensynsgleden var stor da Diva endelig kom hjem igjen til hundeeier Hege Jeanette Eilertsen, fem dager etter den ble skremt av nyttårsrakettene.

Idet Divas eier, Hege Jeanette Eilertsen, var klar for nok en runde ut for å lete etter Diva, kom telefonene fra Sondre og moren hans.

Da elektrikerlærlingen Sondre Myhrhaug (19) kom hjem fra jobb dukket en forkommen liten hund opp.


– Jeg skjønte med en gang at dette måtte være hunden Diva. Jeg har jo fulgt med på søket etter henne, sier Myrhaug til avisa Smaalenene.

Hver eneste nyttårsaften dukker de samme historiene opp: Dyr som har blitt vettskremt av rakettene, og dermed stukket av. Noen ganger, som nå, kommer det en hyggelig historie om at dyrene har kommet til rette igjen.

Hunden Diva er en av «nyttårs-dyrene». Vettskremt, stakk hunden av fra eieren sin i Askim da rakettene gikk til værs på nyttårsaften. I dagene etter har det vært stort engasjement på sosiale medier for å finne Diva. Lokalavisen Smaalenene var på ballen og hjalp til med etterlysningen allerede første nyttårsdag.

Da Diva plutselig dukket opp utenfor hjemmet til Sondre, tok han med seg hunden inn av frykt for at den var blitt sky og kunne stikke av.

LES OGSÅ: Bonden raser etter nok en skrekknatt med fyrverkeri for dyra hans

– Jeg ga henne litt vann og næring. Deretter la jeg henne på sofaen. Det var tydelig at dette var en hund som ville kose, forteller han til lokalavisa.

VI HAR HO!!!!! MER INFO KOMMER!!!! 😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏🙏 Ho er ikke bare vår Diva lenger, men ALLES Diva!! Jeg har ikke ord 😭😭😭

Posted by Hege Jeanette Eilertsen on Thursday, January 5, 2023

Det er uvisst hvor lenge hun har oppholdt seg rundt huset til Sindre. Siden hunden var varm da hun dukket opp antar han at Diva kan ha benyttet seg av en hengekøye med saueskinn som henger i hagen hans.

– Hunden er tydelig preget av å ha vært borte i fem kalde vinterdøgn. Hun er fysisk sliten og har blitt tynnere. Jeg skal ta henne med til veterinær for en sjekk, sier Hege til lokalavisa og passer samtidig på å takke de mange menneskene som har vært med og forsøkt å finne hunden hennes.

LES OGSÅ: Butikkeier dropper fyrverkerisalg etter 35 år:  – Ikke bærekraftig, verken på den ene eller andre måten

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Datteren tok livet av seg selv og sine to barn etter hun rømte fra et destruktivt forhold – nå prøver pappa Anders å hjelpe andre i lignende situasjoner

Harry hevder prins William slo ham i bakken