Forsiden Dyr Katteeiere er mer intelligent enn hundeeiere, sier ekspert

Katteeiere er mer intelligent enn hundeeiere, sier ekspert

Er du blant dem som rett og slett elsker katter? For oss som er i denne kategorien vet vi at det titt og stadig er en velsignelse. Ingenting er som å komme hjem til våre herlige firbente etter en tung og grå dag.

Skal man tro The Independent så er også våre kjære kjæledyr smartere enn mange av oss er klar over. Og når man tenker over det så er det ikke få ganger jeg har tenkt at både hunden og katten min har en kunnskap om hvilket humør jeg er i. Ofte har jeg opplevd å få trøst akkurat når jeg virkelig trenger det.

Katteeiere er mer intelligente enn hundeeiere

Men det er ikke bare dyrene våre som er smarte. Unilad skriver nemlig at katteelskere også har en tendens til å være smartere mennesker enn de som eier hunder.

Den amerikanske nyhetssiden har intervjuet psykoanalytikeren Steve McKeown, som har følgende å si om temaet:

Et studie som baserte seg på 600 studenter, ledet av Denise Guastello, fant ut at personer som liker hunder var mer sosiale og utadvente og at personer som liker katter er følsomme og har et åpent sinn. Det viste seg også at katteeiere er mer nevrotisk enn hundeeiere.

LES OGSÅ
Flodhesten slipper "verdens størst fis" - nå har over 23 millioner sett videoen
Steve McKeown mener katteiere er de mest intelligente menneskene.

Han fortsetter:

LES OGSÅ
Sover du mer enn 8 timer om natten? I følge forskning er det lite lurt

– Undersøkelsen viser at katteeiere er høyere utdannet og scoret best på IQ-tester i forhold til hundeeiere. Katteiere er også en gruppe mennesker som viste seg å være personer som ikke er redd for å stå for det de mener, uansett hva andre måtte mene. De har en større sannsynlighet for å klare en utdannelse på universitetsnivå.

Er du en kattelsker? Da tørr du sannsynligvis å stå for meningene dine! Foto: Pixabay

Undersøkelsen sier ingenting om de som har både hund og katt. Kanskje de både er utadvendte og intelligente? Man kan jo håpe!

Slike undersøkelser må uansett tas med en klype salt. Om du eier en katt så kan du jo uansett bruke den på en humoristisk måte og slå i bordet med den når diskusjonen om hvem som er mest intelligent dukker opp rundt lunjsbordet på jobben!

Trykk på deleknappen dersom du selv er en kattelsker og vil vise vennene dine hvor intelligent du er!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet