in ,

8 matvarer som får opp forbrenningen din

egg
Et studie hevder at egg kan forhindre kreft. Foto: Pixabay

Til en viss grad har stoffskiftet ditt en genetisk forhåndsbestemt hastighet. Men visse matvarer kan gi kroppens fettforbrenningsevner et forsiktig dytt i riktig retning.

1. GRESK YOGHURT

– Celler som inneholder kalsium forbrenner faktisk mer fett enn de som mangler det, sier legen Caroline Apovian ved Boston Medical Center til Women’s Health. Men siden mange kalsiumrike matvarer er kaloritette, må du være obs på kalori-inntaket. Apovian anbefaler en kopp vanlig, usøtet gresk yoghurt, som gir omtrent 18 prosent av ditt daglige kalsiumbehov og inneholder bare 100 kalorier.


2. SELLERI

Foto: Pixabay

Selleri inneholder få kalorier og fullpakket med fiber og vann, så den krever ganske mye innsats fra fordøyelsessystemet ditt. Og fordi selleri også er vanndrivende, hjelper energien kroppen bruker for  å øke urinproduksjonen til med å sette forbrenningen din i et høyere gir, sier ernæringsspesialinsten Tracy Lockwood.

Spinat styrker stoffskiftet ditt ved at kroppen får en stor dose jern.

– Fordi jern hjelper med å transportere oksygenet musklene våre trenger for å forbrenne fett, er musklene våre i stand til å gjøre dette i en raskere hastighet, sier Lockwood. Hvis du ikke er en stor fan av spinat så er linser og soyabønner gode alternativer.

3. SPINAT

spinat

Spinat inneholder en rekke næringsstoffer. For eksempel jern, folat, kalsium, vitamin A, B,C og E. Dermed tar denne grønnsaken opp mye plass i magen og etterlater mindre plass til søtsaker.

4. VANN

kvinne drikker vann
Drikke for mye vann

-Selv mild dehydrering kan senke farten på forbrenningen, sier Lewis. En studie publisert i The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism fant at det var gunstig å drikke kaldt vann, som tvinger kroppen din til å bruke flere kalorier for å varme den opp. Det er ikke mange ekstra kalorier du brenner på det, men hver eneste teller!

4. MAGERT PROTEIN

Dette er sannsynligvis den viktigste maten for å øke forbrenningen, siden næringen i magert protein bidrar til å bygge opp muskelmassen din.

– Dette er kritisk viktig fordi jo mer muskelmasse du har, desto høyere er forbrenningen, sier Susan Bowerman i Herbalife. De beste kildene til magert protein er fjærfe (bryst), skalldyr, bønner og edamame.

5. FISK

– Fisk er en utmerket kilde til både jod og selen. Disse to mineralene støtter skjoldbruskkjertelen som regulerer stoffskiftet ditt, sier Bowerman. Så vurder å legge inn mer laks, tunfisk, makrell eller ørret på menyen din.

6. GRØNN TE

Grønn te inneholder EGCG, noe som øker kroppens fettforbrenningsprosess, sier Apovian. I tillegg kan koffeinet i teen gi stoffskiftet et (svakt) løft.

7. EGG

Egg inneholder mye vitamin D, som hjelper til med å gjenoppbygge og reparere hardtarbeidende muskler, sier Lockwood. Jo mer muskelmasse du har, jo lettere er det for kroppen din å forbrenne kalorier. Villaks og tofu er også gode kilder til vitamin D, sier hun.

8. CHILLIPEPPER

Krydder som cayenne, røde eller grønne chilipepper og sriracha er kjent som oppvarmingskrydder- de varmer opp kroppen vår og hjelper til med fettnedbrytning, sier Lewis.

Forskning antyder at det å spise termogen mat som disse kan øke stoffskiftet med opptil 5 prosent og øke fettforbrenningen med opptil 16 prosent.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

hund i sengen

Dette er den beste hunden for ditt stjernetegn

prince philip

Prins Philip (99) er død