in ,

Sonia døde av kreft da hun var 38 år. 4 år senere finner familien nekrologen hennes på Facebook

Den amerikanske småbarnsmoren Sonia Todd døde av kreft i 2012. Men før hun døde skrev hun sin egen nekrolog.

Det spesielle med denne historien er at ingen av familiemedlemmene hadde lest nekrologen. Ifølge LittleThings var det noen som hadde funnet ordene til Sonia, og publisert dem på Facebook. Her gikk ordene viralt, og familien fikk seg et sjokk når de så hvem som hadde skrevet nekrologen.

En siste hilsen: 

«Mitt navn er Sonia Todd. Jeg døde av kreft da jeg var 38 år gammel. Jeg bestemte meg for å skrive min egen nekrolog, fordi de vanligvis er skrevet på et par forskjellige måter som jeg ikke liker. Enten samles familie og venner og lage en liste over alle mindre prestasjoner fra vugge til grav på en tidslinje. Eller de prøver å skape en siste poetisk strofe om noens liv, som er så oppsvulmet at man skulle tro den avdøde var en gud.


Sannheten, eller min versjon av den, er dette: Jeg prøvde bare å gjøre det beste jeg kunne. Noen ganger lyktes jeg. Mesteparten av tiden mislyktes jeg. Men jeg prøvde. Alle mine sprø kommentarer, vitser og klager; Jeg elsket virkelig mennesker. Jeg gjorde ikke alltid rett, eller sa det rette. Og når du kommer til slutten av livet ditt, er det disse tingene du angrer på. De små, enkle ting som sårer andre mennesker.

Foto: Privat

Noen fortalte meg at det var sykelig å skrive min egen nekrolog. Men jeg tror det er bra, fordi jeg får en sjanse til å takke alle som har hjulpet meg på veien. De som elsket meg, hjalp meg, brydde seg om meg, lo med meg og lærte meg ting så jeg kunne leve et fantastisk liv med glede. Jeg var velsignet siden jeg fikk bli kjent med dere alle. Det er det som har gjort livet mitt verdt det.»

Hvis du tenker på meg og ønsker å gjøre noe for å hedre mitt minne, gjør dette:

– Være en frivillig på en skole, en kirke eller på et bibliotek.

– Skriv et brev til noen og fortell dem hvordan de har hatt en positiv effekt på livet ditt.

– Hvis du røyker – slutt med det.

– Hvis du drikker og kjører bil – ikke gjør det igjen.

– Slå av all elektronikk og ta et barn ut for å spise is og snakke med dem om deres håp og drømmer.

– Tilgi noen som ikke fortjener det.

– Stans ved alle boder hvor barn selger saft og boller til et godt formål, skryt av det de har laget.

– Få noen til å smile i dag. Hvis du har muligheten til å gjøre det.

Vi hedrer minnet til Sonia Todd og applauderer hennes oppfordringer til hvordan vi alle kan leve et bedre liv. Del gjerne ordene hennes om du er enig! 

LES OGSÅ: Kvinne solgte vuggen til sin døde baby- få dager senere kommer kjøperen tilbake og ber henne se i bagasjerommet på bilen sin

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

positiv gutt

Vær dagen – Vekk opp deg selv og opplev dine fantastiske evner!

1-åring holder på å dø i donorkø – 27 år gammel sykepleier tar et livsviktig valg