søndag, desember 5, 2021

Tilbake til kontoret: Slik opplever hundeeiere overgangen

Mest lest nå

Har hunden fått separasjonsangst etter hjemmekontor-tiden?

Mange hunder har nok satt stor pris på at eierne har vært hjemme hele dagen gjennom pandemien. Når vi etter hvert har begynt å komme tilbake til kontorene våre har mange vært engstelige for hvordan hunden ville ta det.

I en lang periode har hunden hatt oss gående på hjemmekontor. Som alle hundeeiere vet, så har dette skapt stor begeistring hos familiens firbeinte. Mange fryktet det kunne bli en stor overgang å gå tilbake til en hverdag på kontoret. Så hvordan har det gått – har hunden fått separasjonsangst etter hjemmekontor-tiden?


Relatert: Slik venner du hunden av med hjemmekontor

Nei, svarer nesten 90 prosent av norske hundeeiere som deltok i en fersk undersøkelse gjort for Agria Dyreforsikring.

I undersøkelsen utført av Xtreme Business Insight kommer det frem at bare 13 prosent opplever at hunden syns det er ugreit å være alene når matmor og matfar nå er tilbake på kontoret.  

Majoriteten av disse er hunder under tre år. Hundene viser sin misnøye med blant annet å bjeffe, forstyrrer naboene, virker stresset, ødelegger ting hjemme eller gjør fra seg innendørs.

Overgangen har gått bra

Hele 87 prosent svarte at hunden deres ikke har problemer med å være hjemme alene igjen.

Relatert: Kronprinsparet med hjemmekontor: – Det har holdt på å rable litt for oss

– Det er gledelig å se disse resultatene som viser at både hund og eier stort sett har håndtert overgangen bra. Mange skaffet seg valp under koronatiden. De fikk mye tid sammen i starten og mange må nok nå i gang med hjemme alene-treningen, sier Marianne Broholm Einarsen administrerende direktør i Agria Dyreforsikring.

Hvor lenge er hundene alene?

Seks av ti hundeeiere har svar at de lar hunden være alene hjemme mellom 1 og 5 timer hver dag. Det er en liten forskjell på hvor lenge man lar hunden være alene basert på alder. Jo yngre hunden er, desto kortere tid er de alene.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
236FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter