søndag, mai 9, 2021

USA: De første kan bli korona-vaksinert allerede 11. desember

Mest lest nå

Dersom Pfizers vaksinekandidat mot Covid-19 godkjennes kan de første dosene settes alt 11. desember. 

Tidligere i November kom nyheten om at Legemiddelselskapet Pfizer og bioteknologifirmaet BioNTech har oppnådd svært gode resultater med vaksinekandidaten de utvikler. 

Onsdag fikk vi vite at Pfizer anslår at vaksinen deres er rundt 95 prosent effektiv mot corona. Samtidig som legemiddelprodusenten kom med oppdatering på de positive resultatetene varslet de også at de vil søke om en hastegodkjenning fra det amerikanske legemiddelverket i løpet av de nærmeste dagene.


Søknad om en hastegodkjenning i USA ble innlevert fredag. Nå sier sjefen for de amerikanske myndighetenes vaksineprogram at han forventer at de første amerikanerne kan få koronavaksine så tidlig som 11. desember.

Pfizer har planer om å fremstille 50 millioner vaksinedoser inneværende år og 1,3 milliarder doser i løpet av 2021. 

Et fagutvalg skal vurdere søknaden 10. desember.

– Vår plan er å kunne sende vaksiner til vaksinasjonsstedene innen 24 timer etter godkjenningen, så jeg forventer at det skjer kanskje en eller to dager etter godkjenning, sier Slaoui ifølge NRK til CNN.

De første dosene av vaksinen i USA skal gis til prioriterte grupper som helsearbeidere, eldre og personer med underliggende sykdommer.

Helseminister Bent Høie har ifølge NRK tidligere gått ut og lovet at det skal bli gratis å vaksinere seg mot koronaviruset i Norge. Han sa dengang at han håper at vaksineringen kan starte tidlig i 2021.

Uttalelsene fra helseministeren kom i midten av oktober, før de tre mest lovende vaksinekandidatene hadde kommet med de seneste ukers svært positive oppdateringer på testresultatene. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter