søndag, februar 23, 2020
Historier fra livet Da klassen tok klassebilde satt Mari (9) utenfor i...

Da klassen tok klassebilde satt Mari (9) utenfor i rullestolen sin – «sånne ting skal ikke skje»

-

Alle foreldres store skrekk er at barna deres skal bli oversett, ekskludert og ikke føle seg som en del av klassen. Småbarnsmor Linn Hyldmo Andresen må nok virkelig ha følt det slik forrige torsdag da fjerde klasse ved Kleppestø barneskole skulle ta klassebilde.

Linn Hyldmo Andersen har to tvillinger som går i fjerdeklassen. Mari (9) har Cerebral parese, noe som gjør at hun må bruke rullestol.

Avisen Askøyværingen omtalte først saken som har fått Norges befolkning til å rase på sosiale medier de siste dagene. Det ble nemlig aldri noe klassebilde på Mari. Hun satt utenfor sammen med en assistent da resten av klassen tok bilde. 

– Det er ikke alle som har energi til å si ifra om slike hendelser, men for meg var dette dråpen som fikk begeret til å renne over, sier moren til Mari, Linn Hyldmo Andresen, til TV 2.

Hadde pyntet seg 

Mari (9) hadde i følge TV 2 valgt hvilke klær hun skulle ha på seg på den store dagen, hun hadde ordnet håret sitt og gledet seg til å fotograferes sammen med klassekameratene. Men dagen skulle bli en skuffelse på niåringen.

Stedet hvor klassen skulle ta bilder var nemlig ikke egnet for å trille inn en rullestol, noe som resulterte i at Mari måtte vente utenfor sammen med en assistent mens de andre tok bilder.

– Mari har falt flere ganger tidligere når hun har kjørt over slike ujevne og humpete veier. Hun turte derfor ikke å kjøre over der, og ga beskjed om dette, sier moren til TV 2.

De kunne ringt meg 

Linn Hyldmo Andersen er oppgitt over at ingen fra skolen tok seg bryet med å bære niåringen, som ikke veier mer enn 22 kilo. Hun stiller også spørsmål ved at skolen ikke tok kontakt med henne.

– Det er ikke verdens undergang å løfte henne noen meter. Det jeg lurer mest på, er hvorfor ikke jeg ble kontaktet? Det tar meg tre minutter å dra ned til skolen, og de vet utmerket godt at de kan ringe meg, sier Linn til TV 2.

LES OGSÅ: Veronica ble forbanna da hun så sønnens klassebilde

Man kan jo bare tenke seg hvor ekskluderende en slik hendelse må føles for en fjerdeklassing. Mari ble naturlig nok svært lei seg.

– Mari ble veldig lei seg for at hun ikke fikk være med, og det ble søsteren også. Verst var det for Mari, som var klar over at resten av klassen var et annet sted og tok klassebilde forteller Linn.

Rektor beklager

Skolens rektor, Svanhild Andersen, forteller til TV 2 at man nå skal se på skolens rutiner og finne ut hvorfor dette skjedde.

– Vi vet ikke enda hva som egentlig har skjedd. Alle skal være med på et sånt klassebilde. Det var en stor glipp, og det er kjempebeklagelig, sier rektor.

Skolen har nå bestilt ny fotografering som skal finne sted i april.

Nå viser tusenvis av mennesker sin støtte til Mari og fordømmer opptredenen til denne skolen. Saken har fått enorm oppmerksomhet i sosiale medier. 

Ekskludering er IKKE greit – nå deler vi saken for å vise vår støtte til niåringen!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Helene Olafsen delte gledelig bilde på 30-årsdagen

I september 2019 slapp den populære programlederen nyheten om at hun og kjæresten venter barn.  Det var under en sending av "Senkveld" at Helene Olafsen...

Valget i Nevada – Bernie kommer til å vinne

Nå er valget i Nevada offisielt i gang. Ved skrivende stund er 22% av stemmene talt opp, og Sanders er i ledelsen med 47%...

Ny forskning: Kryssord, strikking og hagearbeid er medisin i forhold til å forebygge Alzheimers

Alzheimers sykdom fortoner seg som et mysterium. Selv om vi har kommet et stykke på veien for å forstå og behandle den grusomme sykdommen,...